industriell kodning och märkning

Vi löser dagligen kundens problem genom att förenkla arbetsprocesser och effektivisera rutiner, och det med starkt engagemang från våra duktiga medarbetare. Många av våra kunder återfinns i livsmedelsindustrin där vi primärt arbetar med att skräddarsy märknings- och paketeringslösningar samt effektivisera produktionslinjerna hos kunden hela vägen från anpassade maskiner till produktion och applicering av olika etiketter.

Portrettbilde

Thomas Karlsen | Säljande tekniker Kodning & Märkning

FÖRSÄLJNING MÄRKNINGSUTRUSTNING

Vad har du för arbetsuppgifter?
Jag jobbar med försäljning av märkningsutrustning. Jag är baserad i Trondheim men arbetar i ett säljteam med projekt över hela Norge, och en del i Sverige. Vi hjälper kunderna att hitta det bästa och effektivaste sättet att märka sina produkter på. Exempelvis genom att automatisera etiketteringsprocessen och datummärkningen.

Vad behöver man vara bra på för att jobba på din avdelning?
Tekniskt intresse är en stor fördel samt att vara social och inte rädd för att träffa människor. Det är viktigt att kunna samarbeta med kollegor och diskutera kundens utmaningar och önskemål. Man måste också vara lösningsorienterad.

Vilka uppgifter är mest spännande?
Jag tycker det är spännande att hjälpa kunden att välja rätt lösning som också är lönsam. Att få vara med i ett projekt från start och ge kunderna råd och tips om vilken typ av lösningar som är bäst för dem. Jag tycker om att följa ett projekt från början tills att slutprodukten hamnar i butiken.

Varför ska man söka jobb på Lexit?
Lexit är en spännande och trygg arbetsplats där ingen dag är den andra lik. Här får vi arbeta med människor både internt och externt. På min avdelning arbetar vi med hur en produktionsverksamhet fungerar och hur den kan automatiseras för att bli mer effektiv. Det finns stora utvecklingsmöjligheter på Lexit för den som har vilja och ambitioner.

Portrettbilde

Annett Malmo | Affärsutveckling Koding & Märkning

AFFÄRSUTVECKLING PACKAGING

Vad har du för arbetsuppgifter?
Min arbetsdag är varierad med många olika arbetsuppgifter – allt från leverantörskontakt till kunduppföljning, projektutförande och affärsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med att säkerställa att vi har den produktsammansättning som våra kunder behöver samtidigt som vi hela tiden strävar efter att ligga steget före när det gäller vad marknaden efterfrågar och konkurrenterna erbjuder. Min huvudsakliga uppgift är att skapa förutsättningar för effektiva arbetsflöden, optimal produkttillgänglighet samt se till att vår säljapparat har ett innovativt och brett produktsortiment att erbjuda kunderna.

Vad behöver man vara bra på för att jobba på din avdelning?
Det är en fördel att vara intresserad av förpackningsindustrin och ha en förståelse för produktion och förpackningsprocesser (produktmärkning). Du måste tycka om att jobba i team med olika kompetenser (samarbete/teaminriktat). Du bör ha god kommunikationsförmåga och vara duktig på att bygga relationer såväl internt som externt. Lämpliga egenskaper är att vara målmedveten, förtroendeingivande, strukturerad och ordningsam.

Vilka uppgifter är mest spännande?
Jag tycker det är väldigt givande när vi når mål som vi satt upp. Det kan handla om en ny kund, en ny agentur, utveckling av en ny produktlösning eller internt förbättringsarbete. Oavsett mål eller arbetsuppgift är den bästa känslan när vi skapar goda resultat tillsammans.

Varför ska man söka jobb på Lexit?
Lexit Group är en trygg arbetsplats med en bra kollegial miljö. Det är ett framtidsinriktat företag med stora tillväxtambitioner. Alla på företaget har möjlighet att forma sin egen arbetsdag. Här finns stora utvecklingsmöjligheter för den som är villig att visa framfötterna och ta ansvar.

Ørjan Saur | Servicetekniker

LEVERANS OCH SERVICE

Vad har du för arbetsuppgifter?
Arbetsdagen innehåller en bred variation av uppgifter, med en kombination av IT, mekanik och elektronik. De vanligaste arbetsuppgifterna är nog installation och service av utrustning till livsmedelsindustrin. Dessutom är det en hel del telefonsupport och fjärrhjälp.

Vad behöver man vara bra på för att jobba på din avdelning?
För att lyckas i vår avdelning är det viktigt att ha god teknisk förståelse och dessutom vara lösningorienterad. Förmågan att se utmaningarna från kundens perspektiv är också viktig för att optimera utrustningen efter deras behov.

Vilka uppgifter är mest spännande?
Den mest spännande delen av jobbet är nog installation av ny utrustning. Detta ger ofta möjlighet att utmana och utveckla färdigheterna, särskilt när oväntade hinder uppstår. Inga installationer är lika, och anpassningar och modifikationer längs vägen ger utrymme för att utveckla kreativiteten.

Varför ska man söka jobb på Lexit?
Våra trevliga kollegor och goda arbetsmiljö är en god anledning, tillsammans med möjligheten att utveckla sig själv längs vägen.