Våra delägda företag

Vi tror på ett kreativt samarbete och individuell frihet att skapa en dynamisk arbetsmiljö – allt med fokus på våra kunder. Det är så enkelt som att lyckas kunden så lyckas vi. Och det gör vi tillsammans tvärs över våra avdelningar. Vi söker därför lagspelare med ett öppet sinne och spännande kunskap och erfarenhet i bagaget, som vill ansluta sig till oss i utvecklingen av såväl befintliga som nya lösningar.

Share on facebook
Share on linkedin
Portrettbilde

Patrik Samuelsson | Mjukvaruutvecklare

DELÄGDA FÖRETAG

Vad har du för arbetsuppgifter?
Arbetsuppgifterna varierar mycket mellan programvaruutveckling, support till försäljning och utbildning.

Vad måste man vara bra på för att jobba på Foptec?
Vi är ett programvaruutvecklingsbolag så programmering, systemering samt databaser är en grund för att jobba här. Vår programvara vänder sig främst mot livsmedelsbolag så en förståelse/ intresse för livsmedelsdata är bra att ha.

Vilka uppgifter är mest spännande?
Att kunna utveckla en programvara som passar kunden. De utmaningar som finns i branschen vill vi kunna stötta med ett digital lösning.

Varför ska man söka jobb på Lexit Group/Foptec?
Foptec är ett litet bolag i koncernen som kan agera snabbt. Vi äger hela processen från kundkrav till färdig lösning. Det är spännande att se att den utveckling vi gör har betydelse ute i livsmedelsindustrin. Vi har en fin stämning med sunda värderingar. Alla som jobbar på Foptec har en roll som gör skillnad och påverkar utvecklingen av bolaget.

CEO – LEXIT GROUP KONSERN

Sjur Skjæveland

Skjæveland har vært CEO for Lexit-konsernet siden august 2019. Før han tok over ledelsen av Lexit, var Skjæveland leder for strategi og forretningsutvikling i Orkla Confectionery & Snacks, et av forretningsområdene i Orkla-konsernet. Han har bred internasjonal erfaring fra ulike leder-, rådgiver- og styreroller innen merkevarer, næringsmidler, media, teknologi og management consulting fra blant annet Schibsted og Bain & Co. Skjæveland har en mastergrad i internasjonal business fra Columbia University i New York, samt en bachelor fra Universitet i Oslo i tillegg til å ha gjennomført executive utdanning med IMD.

Mr. Skjæveland has been CEO of Lexit Group since august 2019. Before Lexit, he was Head of Strategy and Business Development at Orkla Confectionery & Snacks, a division of the Orkla Group, the leading FMCG-company in the Nordics. Prior experience includes leadership roles at Schibsted and Bain & Co. He has extensive international experience from different leadership, advisory and board positions in FMCG, media, technology and management consulting. He holds a Master Degree in International Finance and Business from Columbia University in NYC and a Bachelor Degree from the University of Oslo.