datafångst och processdigitalisering

Våra lösningar består som regel av en kombination av mjukvara, märkning, hårdvara och service med anpassning för bransch och tillämpningsområde. Bland dessa kan nämnas RFID, datafångst, industriell IoT, enhetshantering, POS/detaljhandel och märkningslösningar.

Eivind Eriksen | Key Account Manager

FÖRSÄLJNING DATAFÅNGST OCH DIGITALISERING

Vad har du för arbetsuppgifter?
Mina arbetsuppgifter består av försäljning av mjukvaru- och hårdvaruprodukter – som tillsammans utgör det vi kallar lösningssäljning. Min uppgift är i stor utsträckning att identifiera kundens behov som de kanske inte är medvetna om själva, men som kan hjälpa dem vidare på vägen i form av minskade kostnader och ökad effektivitet. Mycket av mitt arbete handlar om att vara en bra teknologipartner för kunden genom hela värdekedjan.

Vad behöver man vara bra på för att jobba på din avdelning?
Inom lösningssäljning måste du vara lösningorienterad och ha en lust till utveckling både hos Lexit och hos kunden. Här är det mycket viktigt att bygga upp bra och solida relationer så att vi kan agera som en trygg och pålitlig sparringpartner.

Vilka uppgifter är mest spännande?
Att kunna vara med på kundens digitaliseringsresa är alltid spännande. Att ha en vision och ett mål, som vi tillsammans uppnår och sätter i drift, är mycket givande.

Varför ska man söka jobb på Lexit?
På Lexit får du möjligheten att utvecklas i takt med marknaden och ny teknik som är på väg. Du får också arbeta med många spännande varumärken och kunder både nationellt och nordiskt – där huvudfokus alltid kommer att vara att hitta den bästa möjliga lösningen för kunden.

Portrettbilde

Harald Berntsen | Utvikling software

MJUKVARUUTVECKLING

Vad har du för arbetsuppgifter?
Jag arbetar med utveckling och har personalansvar för utvecklarna.

Vad behöver man vara bra på för att jobba på din avdelning?
Det är en fördel att vara genuint intresserad av programmering och mjukvarudesign. De som blir bra på detta är ofta mycket intresserade av att utvecklas och lära sig nya saker inom programmeringsspråk och ramverk. En del sitter på kvällarna och lär sig nya saker. Det är också en fördel att kunna samarbeta med sina kollegor och dela med sig av saker man kan eller har lärt sig.

Vilka uppgifter är mest spännande?
Mest spännande är när vi utvecklar nya produkter och känslan av att skapa något är stark. Det kan också vara när vi gör något nytt som många människor och kunder kommer att få nytta av. Detsamma gäller när vi utvidgar befintliga lösningar med nya funktioner som förbättrar lösningen radikalt.

Varför ska man söka jobb på Lexit?
Om du är nyfiken på en professionellt stark miljö med korta beslutsvägar och frihet under ansvar, ett ställe där du designar, utvecklar och skapar mjukvara varje dag. En liten och informell miljö där du har en plats och blir både sedd och lyssnad på. Om du tycker om att utveckla webblösningar frontend, backend, eller mobila lösningar för Android eller iOS baserade på Xamarin-plattformen. Eller om du gillar att utveckla hårdvarunära lösningar som kommunicerar med interna eller externa enheter, eller datafångst och IoT.

Christian Nilsen | Servicetekniker

LEVERANS OCH SERVICE

Vad har du för arbetsuppgifter?
Jag arbetar främst med installation och service av våra datafångstlösningar för kunder. Dessutom är det en del support via telefon och e-post.

Vad behöver man vara bra på för att jobba på din avdelning?
Man måste vara tekniskt lagd och duktig på att prova själv. Det är också nödvändigt att vara bekväm med att prata med kunder.

Vilka uppgifter är mest spännande?
Att sätta ihop de olika lösningarna vi levererar till en helhetsprodukt och se den i användning.

Varför ska man söka jobb på Lexit?
Om du vill ha en varierad vardag med en hög inlärningskurva, då passar du bra här.