Specialetiketter

Vi har många alternativ för att producera etiketter utöver de vanligare varianterna. Dessutom erbjuder vi diverse etikettmaterial och ytbehandlingar som ger en starkare premiumkänsla.

Duo (LexDuo)

En duoetikett är två etiketter som satts ihop till en 4-sidig etikett. Flersidiga etiketter är lösningen för produkter som kräver mycket plats för text och bilder utan att det går ut över framsidans utseende och design. Etiketten är väldigt lik en traditionell etikett; formatet är valfritt, antalet färger kan variera från enfärgs- till flerfärgstryck och den går att få lackad, laminerad, figurstansad eller med cold foil.

Den här etikettlösningen blir allt vanligare i flera branscher och används bland annat inom läkemedels-, hälsokost- och livsmedelsindustrin samt kemisk industri.

Folderetikett/häftesetikett

Den här etikettlösningen har tagit duoetiketten ytterligare ett steg i form av en folderetikett med ett häfte/folder fäst på en självhäftande undersida som också försluter häftet/foldern. Storlek och antal sidor går att anpassa beroende på informationsbehov.

Folderetiketten har ett brett användningsområde och passar på de flesta förpackningar. Den appliceras lika lätt på förpackningen som en traditionell etikett, även vid höga hastigheter. Etiketten kan också förses med plastlaminat som skyddar ytan och förhindrar att fukt tränger in och försämrar läsbarheten.

Etikettlösningen lämpar sig mycket väl för erbjudanden, kampanjer, instruktioner, tips, råd och eventuell flerspråkig information samt för presentationer och diverse marknadsaktiviteter. Det går också att få specialeffekter i form av fält som skrapas som Trisslotter.

InMouldLabel (IML)

Vid in-mold-märkning används papper eller plastetiketter under framställningen av behållare genom formblåsning, formsprutning eller termoformning. IML-etiketterna gjuts in i plasten under produktion av plastbehållaren och fungerar som en integrerad del av slutförpackningen. Resultatet är ett färdigdekorerat, etiketterat emballage.

Det finns en variant av IML-lösningen där etikettmaterial med PE-barriär på baksidan gör att etiketten kan fästas på emballaget när PE-skiktet aktiveras genom värme. Värmen ger etiketten fästegenskaper som gör att den svetsas/limmas på förpackningen under fyllning på linjen hos kund (användaren) och inte under produktion av behållaren. Exempel på detta är TINE GoMorgen-yoghurt.

Vad är formsprutning?

Formsprutning är en metod där termoplast- eller termoformande material mjukgörs i en värmecylinder och därefter pressas in i formkaviteten av den stängda formen med hjälp av en kolv eller rörlig skruv.
Formsprutning lämpar sig för nästan alla termoplaster. Formsprutningscykeln är kort och kvaliteten på de gjutna produkterna går från några få gram till tiotals kilo.
Sprøytestøping passer for nesten all termoplast. Sprøytestøping av støpesyklusen er kort – kvaliteten på støpeproduktene går fra noen få gram til dusinvis av kilo.

Vad är formblåsning?

Formblåsning är en särskild produktionsprocess där ihåliga plastdelar tillverkas och fogas ihop. Formblåsningsprocessen börjar med att plasten smälts ned och formas till ett förformstycke. Stycket kläms därefter fast i en form och luft blåses in. Lufttrycket pressar sedan ut plasten för att passa in i formen. När plasten har svalnat och härdat öppnas formen och förformstycket matas ut.

Vad är termoformning?

Termoformning är en produktionsprocess där ett plastark värms upp till en viss temperatur så att det på ett smidigt sätt kan gjutas i en form och bearbetas till en användbar produkt.

Vad betyder PE?

Polyeten (PE) är en plasttyp som lämpar sig väl för användning i livsmedelsindustrin och är det vanligaste barriärskiktet. PE har många egenskaper och användningsområden – plasten skyddar mot fukt samtidigt som den får svetsegenskaper i kombination med värme.

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.