RFID-utrustning

RFID är en förkortning för ”radiofrekvensidentifiering” och är en teknik där digitala data kodas i en RFID-tagg. RFID-taggar finns i olika former och storlekar. På så sätt kan du hitta rätt tagg för olika miljöer och ändamål.

Passiva taggar som vi använder måste registreras av en RFID-läsare innan data kan överföras. Taggens ID är kopplat till en databas så att endast de användare som är tänkta att ha tillgång till informationen får det genom sökning i databasen. RFID har flera fördelar jämfört med system som använder applikationer för streckkodsspårning. Den största skillnaden ligger i att data från RFID-taggar kan läsas utanför synfältet, medan streckkoder måste träffas/läsas med en optisk skanner. RFID-tekniken används för säker spårbarhet och kvalitetskontroll och har idag många användningsområden i alla branscher. Bland annat kan den användas för snabb och noggrann inventering där flera varor kan räknas samtidigt. Inventering med hjälp av RFID-teknik kan klaras av på en timme (!) – istället för flera dagar. Det säger lite om hur fort det går att använda RFID.

Vad är aktiva/passiva taggar?

Till skillnad från aktiva taggar som behöver en strömkälla / batteri, behöver passiva taggar en RFID-läsare för att aktiveras. De passiva taggarna är billigare än de aktiva och lättare att hantera eftersom du inte behöver byta batteri – de passiva taggarna har också i princip obegränsad livslängd.

Lexit har ett brett urval RFID-lösningar för olika användningsområden, som kan utformas utifrån kundens behov, med t.ex.

RFID-läsare

Lexit har bra RFID-läsare som är pålitliga och tillräckligt starka för att ingå i en helhetslösning baserad på RFID-teknik. Läsarna både skickar och tar emot radiofrekvenser och kan läsa och skriva information till en RFID-tagg. Vi använder oss av ledande leverantörer och läsare som är betrodda på marknaden sedan länge. Läsarna är testade och har använts i olika branscher.

Vi utgår från kundens önskemål och skräddarsyr lämpliga lösningar för olika situationer och behov.

Handhållna RFID-läsare

Inventera hela lagret på en timme! Våra handhållna RFID-läsare har den kraftfulla funktionalitet som krävs för att åstadkomma en lyckad RFID-lösning.

En RFID-läsare är en radiofrekvenssändare och -mottagare. Den kan läsa och skriva information till en RFID-tagg. Läsaren går att använda tillsammans med mobiltelefon om man inte vill investera i en handterminal med inbyggd RFID-läsare. Här finns många möjligheter när det gäller var och hur den hållna RFID-läsaren är tänkt att användas. Processen är mycket smidig och enkel när man använder mobiltelefon. Vi har goda kunskaper om användningen av olika RFID-läsare och hjälper dig gärna att hitta rätt modell.

RFID-antenner

Utöver taggar, läsare och system har vi även ett brett urval av UHF-antenner med bland annat linjära eller cirkulära polariserade antenner. Varje antenn har olika styrkor och passar för specifika typer av system. Här är lösningarna och alternativen så många att vi enkelt kan hitta en antenn för just dina behov. Genom testning, såväl internt som i form av kundcase har vi byggt upp gedigen kunskap och erfarenhet av den här typen av antenner.

RFID-portal

RFID-portaler är populära komponenter i den stora RFID-parken. Portaler av det här slaget lämpar sig för spårning av tillgångar, utrustning, dokument, filer och personer som passerar genom dörrar, korridorer eller portar i olika miljöer.

En RFID-portal har en ultratunn profil och är smidig att placera samtidigt som den har en attraktiv och estetisk design. Användarvänlighet och exakthet är viktiga faktorer för portalen. Detta kan vara praktiskt vid uttag av varor från ett lager, eller för att registrera vem som rör sig inom olika områden i verksamheten.

RFID-skrivare

Lexit har lång erfarenhet av att leverera och serva RFID-skrivare inom alla branscher oavsett om du är på jakt efter en robust skrivare för användning i tuffa miljöer eller en lättare och smidigare modell för butiker. I sortimentet hittar du skrivare från tillverkare som Honeywell, Zebra och Sato. Gemensamt för dem är att vi har goda erfarenheter av skrivare som idag står ute hos många av våra kunder i olika branscher och miljöer. Alla våra skrivare kan levereras med serviceavtal vilket vår tekniska avdelning ordnar med.

RFID-taggar

RFID-taggar är små enheter som använder radiovågor med låg styrka för att ta emot, lagra och överföra data till läsare som finns i närheten. RFID-taggar består av följande huvudkomponenter:

  • mikrochip eller integrerad krets (IC)
  • antenn
  • underlag/skyddsskikt som håller ihop alla komponenter

RFID-taggarna kan fästas på en rad ytor och går att få i önskad storlek och design. De går även att få som inlays, etiketter, armband, hard tags, kort och klistermärken m.m.

Lexit erbjuder RFID-taggar som passar för många olika miljöer och användningsområden såsom logistik, leveranskedjor, passagekontroll, tvättstugesystem samt spårning av verktyg och IT-tillgångar.

PRODUCENTER

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.

ANDRA KUNDREFERENSER