Lexit Group Norway AS, 2040 Kløfta

Om oss

Lexit Group är Skandinaviens ledande koncern och totalleverantör av datafångst, RFID, POS/retail, produktmärkning, etiketter och mjukvarulösningar – samt modullösningar och integrerad mjukvara för komplicerade systemlösningar.

Koncernen har i dag ca 130 anställda och omsätter årligen ca 400 miljoner norska kronor.

Lexit Group etablerades under namnet Strekkodesystemer 1993. Koncernen antog namnet Lexit Group år 2001.

Datafångst/RFID

Lexit Group har lång erfarenhet av att leverera gedigna produkter som kan bidra till att effektivisera och höja kvaliteten på dina processer. Vi har ekspertis på alt från robusta handterminaler, surfplattor för professionella tillämpningar, skanner/streckkodsläsare, truckterminaler och etikettprintrar. Vi levererar även röststyrda lösningar som effektiviserar och förenklar arbetsdagen på lagret.

Vi levererar kvalitetsprodukter från kända tillverkare som Honeywell, Zebra, Bluebird/Pidion, Firich (FEC), Star Micronics, Xplore, Ruggedtech, Winmate, Datalogic, ELS, Marel/Delford, Markem och Sato. Vi har också flera egna varumärken som erbjuder dig och dina kunder bra och prisvärda lösningar.

Vi har även kvalitetsprodukter från marknadens ”utmanare” samt egna varumärken.

POS/retail

Lexit Group är med över 1 000 installationer en av Nordens största leverantörer av POS- och butiksdatautrustning till detaljhandeln. Lexit Group har ett brett sortiment av produkter för olika försäljningsmiljöer – från pubar och restauranger till dagligvaruhandeln, kiosker och klädbutiker. Vi erbjuder allt från datorbaserade kassaapparater, kvittoskrivare och etikettskrivare till touchskärmar, retail-skannrar, kassalådor och pole-system. Samtlig utrustning kommer från kända tillverkare.

Alla POS- och butiksdatalösningar från Lexit Group levereras via ett omfattande återförsäljarnätverk. Vi tror starkt på bra relationer som bygger på samverkan och tar gärna en diskussion om du skulle vara intresserad av att sälja våra produkter.

Etikettproduktion

Lexit Group är en stor aktör på etikettmarknaden, både i Norge och Sverige, med dygnet-runt-produktion i eget tryckeri i Göteborg. Utöver enkla ensidiga etiketter kan vi leverera etiketter i alla slags material och lösningar som duo, folders, sleeves, halsetiketter för flaskor, inMouldLabelling (IML) samt etiketter med temperaturindikatorer.

Kontakta oss så hittar vi den bästa lösningen för dina etiketter.

Produktmärkning

Moderna och effektiva producenter ställer stora krav på märkningsmaskiner och automatiserade maskiner för produkthantering. Med en korrekt anpassad lösning optimeras märkningsprocessen och produkterna märks snabbt och korrekt utan onödiga stopp på linan.

Vi erbjuder även kompletta märkningslösningar som kan integreras direkt i ditt ERP- eller WMS-system.

Bland den utrustning som Lexit Group levererar för automatisk märkning och Print & Apply hittar du produkter från tillverkare som ELS, Delford, Honeywell och Hitachi med flera.

Mjukvarulösningar

Lexit Group utvecklar och levererar ett antal systemlösningar såsom lager- och logistiklösningar, försäljnings- och servicelösningar, märkningslösningar, integreringslösningar och Device Management. Gemensamt för dem alla är att de bygger på lång erfarenhet från olika branscher.

Lexit Group levererar lösningar som ger effektivare orderregistrering och inventering, snabb produktmärkning och enklare varubeställning i lösningar med intuitiva användargränssnitt. Lösningarna kräver inga stora ingrepp i befintliga system och har låga implementeringskostnader.

Service och support

Vi har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter på vår serviceverkstad, eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter.

Lexit Group är auktoriserad servicepartner (ASP) åt Honeywell och Bluebird. För Zebra är vi auktoriserad servicepartner på skrivarområdet. Vi är även så kallad Preferred Partner åt Winmate.

Kontor och avdelningar

Lexit Group Norway AS – Huvudkontoret med sälj- och marknadsavdelning, grafisk design, administration, teknisk avdelning, programvaruutveckling och lager ligger i Kløfta, en mil söder om Gardermoen (Oslos flygplats). Vi har även försäljningskontor och teknisk avdelning i Trondheim.  

Lexit Group Sweden AB – Vår produktionsavdelning för etiketter samt försäljningsavdelning och teknisk avdelning ligger i Göteborg.

Lexit Group Denmark ApS – Huvudkontoret ligger strax utanför Köpenhamn och avdelningskontor i Vejle. Här finns försäljningsavdelning, teknisk avdelning och support.