Senaste nytt

På Lexit Group gläder vi oss åt tillskottet av en Coater Com500F som ger oss egen linerless etikettproduktion. Maskinen ska installeras i augusti 2019 och vi blir då först i Sverige med att ha en egen coater. 

Linerless-konceptet med Nobac-maskiner och egenproducerade etiketter ger oss en unik position på den skandinaviska marknaden. Vi kan nu ta ansvar för hela produktmärkningen – hela vägen från maskinfunktionalitet, installation, etikettproduktion, leveranssäkerhet, driftsättning och implementering av konceptet samt framtida driftsäkerhet hos kund.

PackMarknaden artikel: Lexit Group i Mölnlycke blir en av de första etikettproducenterna i Skandinavien som blir certifierad Rafcycle partner, UPM Raflatacs återvinningsprogram för silikonbelagt bakpapper (release liner).

–  Det handlar om att göra några viktiga val för cirkulär ekonomi, och ett av våra fokusområden när det gäller miljö är återvinning av avfall, säger Annett Malmo, Förpackningsansvarig.

Lexit Group är stolt partner av RafCycle-konceptet och är det första etikett-tryckeriet som använder det. Det handlar om att ta några viktiga val för miljön, och ett av våra fokusområden i framtiden när det gäller miljövänliga lösningar är återvinning av etikettavfall med RafCycle. Vi registrerar redan stora miljöbesparingar i vår egna etikettproduktion och gör nu konceptet tillgängligt för våra kunder.

Lexit Group startade 1 februari den nya avdelningen ”Packaging” som komplement till de redan etablerade avdelningarna i bolaget. Packaging-avdelningen kommer att få det övergripande ansvaret för projektarbete gentemot avdelningarna Label och Labeling (Etikett och Etikettering).

Sidor