Portrettbilde
Share on facebook
Share on linkedin

Nära och smidigt samarbete | Vi pratade med SAS

SAS har flest antal resenärer till och från Skandinavien och är en tungviktare i flygbranschen. SAS ingår i Star Alliance och flyger sina kunder till 1 300 destinationer världen över. Lexit Group stöttar SAS i den dagliga driften med flera av sina lösningar inom såväl hårdvara som mjukvara. På årets mässa var de på plats för att spana in nya lösningar och se vad som händer på marknaden.

Mässdeltagande och samarbete

– Vi är intresserade av att titta på både fysiska enheter och mjukvarulösningar som vi kan ha nytta av i vår vardag. I synnerhet är vi nyfikna på att få veta mer om Asset Control som jag tror vi skulle kunna använda oss av i ett eller annat sammanhang. Det är också intressant att se vad andra leverantörer hos Lexit Group kan erbjuda i form av lösningar så att vi kan jämföra detta med de avtal vi redan har i olika delar av vårt bolag. Vi planerar att delta i flera olika seminarier under dagen för att få inblick i just detta, säger Just Holck IS/IT Site Manager på SAS.

SAS har ett nära samarbete med Lexit Group, som de tycker fungerar mycket bra.

– På SAS arbetar vi främst med agil utveckling. Vi tror att detta är en fördel eftersom slutmålet kan nås snabbare genom att ständigt testa och utveckla lösningen för snabb feedback. I det sammanhanget är vårt samarbete med Lexit Group mycket givande. Här får vi bra och snabb hjälp och kommer alltid fram till goda lösningar på våra problem tillsammans. Det är väldigt enkelt att få hjälp om vi behöver det. – Våra önskemål flyttar sig mycket fort mellan Lexit Groups olika avdelningar, vilket gör att vi får både bra och snabb hjälp, säger Sören Fredriksson, IT Project Manager på SAS.

– Ett bra exempel på detta är ett projekt kring bagagehantering där Lexit Group fick ta del av problemställningen på en måndag och den färdiga lösningen skickades till Köpenhamn på torsdagen i samma vecka, tillägger Just Holck.

Det här exemplet visar hur vi samverkar och snabbt kommer fram till goda lösningar som vi har nytta av i den dagliga driften.

Detta levererar vi till SAS

Skräddarsytt system för avvikelsehantering och mobil betalningslösning för SAS, SAS Crew och SAS Ground Handling.

Se alla våra våra nyheter

CEO – LEXIT GROUP KONSERN

Sjur Skjæveland

Skjæveland har vært CEO for Lexit-konsernet siden august 2019. Før han tok over ledelsen av Lexit, var Skjæveland leder for strategi og forretningsutvikling i Orkla Confectionery & Snacks, et av forretningsområdene i Orkla-konsernet. Han har bred internasjonal erfaring fra ulike leder-, rådgiver- og styreroller innen merkevarer, næringsmidler, media, teknologi og management consulting fra blant annet Schibsted og Bain & Co. Skjæveland har en mastergrad i internasjonal business fra Columbia University i New York, samt en bachelor fra Universitet i Oslo i tillegg til å ha gjennomført executive utdanning med IMD.

Mr. Skjæveland has been CEO of Lexit Group since august 2019. Before Lexit, he was Head of Strategy and Business Development at Orkla Confectionery & Snacks, a division of the Orkla Group, the leading FMCG-company in the Nordics. Prior experience includes leadership roles at Schibsted and Bain & Co. He has extensive international experience from different leadership, advisory and board positions in FMCG, media, technology and management consulting. He holds a Master Degree in International Finance and Business from Columbia University in NYC and a Bachelor Degree from the University of Oslo.