WMS FÖR SMF

Med vårt webbaserade lagersystem för små och medelstora företag, FactoryTalk, har du full överblick över varuflödet i din verksamhet. Lösningen är skalbar och flexibel, vilket gör att systemet kan växa tillsammans med din verksamhet. Systemet går att integrera i de flesta ERP- och transportlösningar via standardiserade API:er.

Moduler

Lagersystemet är modulärt uppbyggt. Du bestämmer själv vilka moduler du vill använda. Vi erbjuder bland annat de moduler som visas nedan. Utöver dessa har vi ett antal andra moduler och funktioner.

Plockning

Plockning

Orderplockning mot försäljningsorder

Varumottagning

Varumottagning

Inleverans av artiklar mot inköpsorder

Inventering

Inventering

Inventering med streckkoder och RFID

Varuförbrukning

Varuförbrukning

Registrering av förbrukning mot färdig produkt

Etikettutskrifter

Etikettutskrifter

Utskrift av varu- och transportetiketter

Lagerförflyttning

Lagerförflyttning

Omplacering av varor mellan lager och olika platser

Pallbyggare

Pallbyggare

Uppbyggnad av pall för effektiv distribution via grossist

Infrysning

Infrysning

Registrering av inkommande frysvaror i lager med full spårbarhet

Plockning och varumottagning

I LexWarehouse-klienten för Android, iOS och Windows hittar du intuitiva och användarvänliga moduler för plockning och varumottagning. Modulerna stödjer bland annat:

Utskrift av etiketter kan begäras när som helst i plocknings- eller varumottagningsprocessen. Vi har stöd för en rad etikettskrivare. Du kan också enkelt designa dina egna etiketter med hjälp av vårt designverktyg

Efter avslutad plockning skickas kollidata vidare till transportsystem som t.ex. Consignor eller Unifaun, där transportetiketter skrivs ut automatiskt baserat på dina fraktavtal.

En laptop foran en hånd som skanner en strekkode på en hylle
En mann som skanner en eske med vin på et lager

Följesedel nivå 3 och 4 med EDI

Om du är verksam i livsmedelsbranschen och levererar varor via grossistledet, behöver du troligtvis kunna hantera ordrar elektroniskt över EDI med elektronisk följesedel nivå 3 eller 4.

För att samla in dessa spårningsdata både märker vi produkterna och läser datan i enlighet med GS1-standarden. Läs mer om GS1 standarden här.

Med vår EDI-motor skickar vi och tar emot elektroniska data till/från de största livsmedelsgrossisterna.

Spårbarhet

Vi har koll på vem, vad och var på lagret. Alla transaktioner i lösningen loggas automatiskt så att du har kontroll på varuflödet.

Du kan enkelt söka bland transaktionerna eller få skräddarsydda rapporter anpassade för dina behov. Om du hanterar elektroniska enheter med serienummer, svetstrådar med batchnummer eller livsmedel med batch- och hållbarhetsmärkning, så håller FactoryTalk WMS koll på varifrån varan kom, var den finns på lagret och vilken väg den tagit ut från lagret.

En hånd som holder en håndterminal inne på et lager

VAD ÄR WMS?

Förkortningen står för Warehouse Management System och är ett webbaserat lagersystem som förbättrar arbetsflödet samt ökar effektiviteten och lönsamheten för verksamhetens lager. Lexits lösning för WMS heter FactoryTalk

VAD ÄR SMF?

Förkortningen står för små och medelstora företag och är den huvudsakliga målgruppen för Lexits WMS-lösning (FactoryTalk). Men stora företag kan också implementera delar av systemet.

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.