Share on facebook
Share on linkedin

Märkningsutrustning

Lexit har lång erfarenhet och god teknisk kompetens inom den utrustning vi säljer och installerar. Med kombinationen etiketter och emballage (förpackningsmaterial) samt maskinutrustning, erbjuder vi helhetslösningar för produktmärkning. Vi har lång erfarenhet av att tillhandahålla kompletta varumärkeslösningar till produktionslinjer inom industri och livsmedelsbranschen, i synnerhet där maskinerna är direkt integrerade i ERP- eller WMS-system (lagerhanteringssystem).

Ett tillverkningsföretag har höga krav på utrustning för märkning och automatisk hantering av produkter, oavsett om det handlar om konsumentförpackningar, ytterförpackningar eller pallhantering. Oavsett om du behöver en lösning för enkel manuell märkning eller en helautomatisk lösning, så har vi rätt utrustning för dina behov – antingen i fristående eller helintegrerat utförande i befintlig produktionslinje. Vi har ett brett spektrum maskiner att välja bland för de olika typer av uppgifter som ska lösas.

Alla våra maskiner och tillhörande utrustning är CE-godkända.

Automatiserad märkning

Distributionsförpackning

Vi levererar kompletta maskiner med applikator, skrivare, höjd- och sidojustering samt startfotocell. Maskinerna kan antingen användas för märkning upptill, framtill/baktill eller på sidan av förpackningen. Utrustningen levereras både med eller utan golvstativ, anpassat till kundens produktionslinje.

Maskinerna har inbyggd skrivare för realtidsutskrift (senaste variabel information skickas) av text, logotyper, löpdatum och streckkoder. Maskinen är kopplad till ett nätverk och kan integreras i ett överordnat märkningssystem.

Lösningen är helt och hållet industriell med fokus på driftsäkerhet, lång livslängd samt användarvänlighet för operatörerna. Skrivaren är mycket smidig att serva och maskinerna är CE-märkta.

Visa vår märkningsutrustning

Transport- och pallmärkning

Lexit har pallmärkare för alla behov. Vi levererar utrustning som utför märkning av pallar i olika höjder och på flera sidor.

Den automatiska pallmärkaren (Robotman) är en maskin som märker pallar på två sidor. Maskinen har en inbyggd skrivare som styrs med hjälp av Lexits egen mjukvara som är kopplad till ett överordnat märkningssystem. Maskinen är tillverkad i rostfritt stål och har en skanner monterad framtill för kontroll av streckkoder och dataöverföring.

Etiketter, skrivare och applikator placeras inuti ett skåp för fullständigt skydd. Pallmärkaren applicerar upp till 15 etiketter per minut.

Linerless/sleeves

Nobac från Ravenwood

Lexit har lång erfarenhet och unik kompetens inom linerless-konceptet. Tack vare våra Nobac-maskiner och egenproducerade etiketter kan vi ta ansvar för hela produktmärkningen. Nobac-maskinerna gör det möjligt att etikettera linerless. Maskinen är kompakt och PLC-styrd och går att integrera i befintliga produktionslinjer. Maskinen är mycket driftsäker, enkel att använda för leverantörerna och erbjuder god tillgänglighet för elskåp. Den kan också anslutas till skrivare och våg för variabel information. Hastighet på upp till 100 enheter per minut.

Standardetikettformat: längd max. 500 mm och bredd/förpackningshöjd max. 250 mm.

Kartongförpackning

Jasa Sleever Solution – automatisering av förpackningsprocessen

Den här maskinen är den perfekta allroundlösningen för kartonghylsor med två eller tre sidor (sleeves, askar, hylsor) och är primärt designad för livsmedelsproducenter med behov av en allsidig och flexibel maskin. Maskinen är modulärt uppbyggd och består av en in- och utmatningsmodul (transportör) som ombesörjer enkel integrering i befintliga produktionslinjer. Hjärtat i maskinen är kassettenheten som är den modul där själva paketeringen sker. Kassetten är anpassad till respektive kartongformat, vilket gör att användaren kan byta uppgift från ett format till ett annat på bara några minuter. Maskinen klarar att hantera upp till 50 paket per minut, har kort omställningstid, hygienisk design och är mycket enkel att hantera via touchdisplayen. Detta är en kompakt PLC-styrd plug-and-play-maskin som enkelt kan integreras i befintliga förpackningslinjer.

Vad är PLC-styrning?
PLC står för Programmable Logical Controller.

Se sleevermaskinen «kuvertera» förpackningar med fisk.

Se sleever lösningen på salladsrätter.

Se sleever lösningen på färdiga korvpaket.

ETIKETTSKRIVARE/PRINTRAR

Lexit har lång och djup erfarenhet av etikettskrivare för olika branscher och användningsområden. Tack vare ett gott samarbete med marknadens största leverantörer kan vi tillhandahålla goda lösningar oavsett vad din verksamhet har för behov. Vi har ett brett utbud av skrivare med allt från vanliga bordsskrivare till mobila skrivare och stora industriprintrar.

Val av skrivare börjar med etiketten

Vid valet av etikettskrivare är det viktigt att utgå från vilken etikett som ska användas och hur den ska se ut. Etikettskrivarna är i grunden ganska lika men har olika funktioner och finns i olika storlekar. Hur länge etiketten är tänkt att vara, och vilken typ av påfrestningar den ska tåla, är också viktiga aspekter vid valet av skrivare. Vi har flera olika modeller som tar hänsyn till detta.

Stationär eller bärbar skrivare – vad är ditt behov?

Vi har bra stationära skrivare som komplement till lager- och logistiklösningar men även bärbara batteridrivna skrivare som går att ta med för att göra utskrifter där det behövs. Våra skrivare finns i olika modeller och prestandanivåer vilket innebär att de kan göra ett bra jobb i alla miljöer. Vi har även skrivare som kan skriva ut RFID-etiketter.

Med hjälp av SOTI MobiControl (Device Management) kan vi även erbjuda hög säkerhet för våra skrivare eftersom de kan fjärrstyras och låsas för att hindra obehöriga från att logga in och på den vägen ta sig in i övriga delar av systemet.

Läs mer om SOTI managementet.

Skrivare för olika miljöer

Vid köp av en ny skrivare är det viktigt att ta hänsyn till om den ska användas stationärt på kontoret, ute i produktion eller monteras i truck. Vi hjälper dig att hitta rätt skrivare för din verksamhet.

I vårt sortiment finns också specialutrustade skrivare som tål temperaturskillnader och fukt men även antibakteriella skrivare som kan användas i känsliga miljöer där bakterier inte får förekomma (t.ex. på sjukhus).

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.

TILLHÖRANDE UTRUSTNING

Vågar/manuella vågar

Vi erbjuder alla typer av vågar – bordsvågar, pallvågar, vågar för plockvagnar och U-vågar som kan väga produkter från 100 gram upp till flera ton.

Cassel metall- och röntgendetektorer

Denna typ av detektorer har ett överskådligt användargränssnitt som underlättar för operatörerna. Metalldetektorer går att skräddarsy efter behov oavsett om de är integrerade i en produktionslinje eller ska användas fristående. Metalldetektorer identifierar metalliska produkter som stål, rostfritt, koppar och aluminium.

För detektering av sten, plast, keramik eller glas krävs en röntgenmaskin.

Hitachi bläckstråleskrivare

Bläckstråleskrivaren är en 4-radersmodell med automatisk uppdatering av datum, serienummer, texter, logotyper och möjlighet att använda bläck i olika färger. Den är mycket tillförlitlig, kompakt och användarvänlig samt kräver lite utrymme och minimalt underhåll. Dessutom uppfyller Hitachi alla krav som ställs inom livsmedelsindustrin.

Skrivaren har ett nytt, egenutvecklat system för bläckretur vilket reducerar behovet av bläck och lösningsmedel avsevärt. Den exakta viskositetskontrollen av bläcket ger en stabil droppform och optimal utskriftskvalitet. Maskinen har också en inbyggd mjukvara som (när maskinen inte används) startar upp en gång om dagen. Detta gör att bläcket inte stelnar i ventiler, slangar, munstycken m.m.

Samarbetspartner

Lexit är stolt leverantör av utrustning som tillhandahålls av våra samarbetspartner:
ELS – European Labelling System, Ravenwood, CAB, Altech, Marel, Scanvaegt, Jasa, Teltek och AlfaService