Märkningsutrustning

Lexit har lång erfarenhet och god teknisk kompetens inom den utrustning vi säljer och installerar. Med kombinationen etiketter och emballage (förpackningsmaterial) samt maskinutrustning, erbjuder vi helhetslösningar för produktmärkning. Vi har lång erfarenhet av att tillhandahålla kompletta varumärkeslösningar till produktionslinjer inom industri och livsmedelsbranschen, i synnerhet där maskinerna är direkt integrerade i ERP- eller WMS-system (lagerhanteringssystem).

Ett tillverkningsföretag har höga krav på utrustning för märkning och automatisk hantering av produkter, oavsett om det handlar om konsumentförpackningar, ytterförpackningar eller pallhantering. Oavsett om du behöver en lösning för enkel manuell märkning eller en helautomatisk lösning, så har vi rätt utrustning för dina behov – antingen i fristående eller helintegrerat utförande i befintlig produktionslinje. Vi har ett brett spektrum maskiner att välja bland för de olika typer av uppgifter som ska lösas.

Utökad portfölj i och med övertagandet av Markem-Imaje
Lexit har tagit över Markem-Imajes (MI) distribution av produkter och lösningar i Norge, Sverige och Danmark. Därigenom har vi utökat vår portfölj med flera spännande kvalitetsprodukter såsom bläckstråleskrivare, vaxskrivare, folieskrivare, etikettapplikatorer och pallmärkare. Levereras också med mjukvarulösningar.

Alla våra maskiner och tillhörande utrustning är CE-godkända.

Automatiserad märkning

Distributionsförpackning

Vi levererar kompletta maskiner med applikator, skrivare, höjd- och sidojustering samt startfotocell. Maskinerna kan antingen användas för märkning upptill, framtill/baktill eller på sidan av förpackningen. Utrustningen levereras både med eller utan golvstativ, anpassat till kundens produktionslinje.

Maskinerna har inbyggd skrivare för realtidsutskrift (senaste variabel information skickas) av text, logotyper, löpdatum och streckkoder. Maskinen är kopplad till ett nätverk och kan integreras i ett överordnat märkningssystem.

Lösningen är helt och hållet industriell med fokus på driftsäkerhet, lång livslängd samt användarvänlighet för operatörerna. Skrivaren är mycket smidig att serva och maskinerna är CE-märkta.

Produkt-, förpacknings- och pallmärkning (F, D och T-pak)

Med Markem-Imajes 2200-serie levereras ett flexibelt urval av märkningslösningar som täcker alla nivåer inom produkt, förpackning och pallmärkning – anpassat till alla GS1-kompatibla lösningar.

NYHETER! eTouch-S är ett nytt och intelligent utskrifts- och applikationssystem med hög prestanda. Det är en spelomvandlare för kunder som letar efter en lösning som är exceptionellt säker, blixtsnabb, extremt hållbar och enkel att använda, samtidigt som den minskar stilleståndstiden.

Visa vår märkningsutrustning

Linerless/sleeves

Nobac från Ravenwood

Lexit har lång erfarenhet och unik kompetens inom linerless-konceptet. Tack vare våra Nobac-maskiner och egenproducerade etiketter kan vi ta ansvar för hela produktmärkningen. Nobac-maskinerna gör det möjligt att etikettera linerless. Maskinen är kompakt och PLC-styrd och går att integrera i befintliga produktionslinjer. Maskinen är mycket driftsäker, enkel att använda för leverantörerna och erbjuder god tillgänglighet för elskåp. Den kan också anslutas till skrivare och våg för variabel information. Hastighet på upp till 100 enheter per minut.

Standardetikettformat: längd max. 500 mm och bredd/förpackningshöjd max. 250 mm.

Kartongförpackning

Jasa Sleever Solution – automatisering av förpackningsprocessen

Den här maskinen är den perfekta allroundlösningen för kartonghylsor med två eller tre sidor (sleeves, askar, hylsor) och är primärt designad för livsmedelsproducenter med behov av en allsidig och flexibel maskin.

Maskinen är modulärt uppbyggd och består av en in- och utmatningsmodul (transportör) som ombesörjer enkel integrering i befintliga produktionslinjer. Hjärtat i maskinen är kassettenheten som är den modul där själva paketeringen sker. Kassetten är anpassad till respektive kartongformat, vilket gör att användaren kan byta uppgift från ett format till ett annat på bara några minuter.

JASA klarar att hantera upp till 50 paket per minut, har kort omställningstid, hygienisk design och är mycket enkel att hantera via touchdisplayen. Detta är en kompakt PLC-styrd plug-and-play-maskin som enkelt kan integreras i befintliga förpackningslinjer.

Vad menas med PLC-styrning?
PLC står för Programmable Logical Controller.

Utökad portfölj i och med övertagandet av Markem-Imaje

Lexit har tagit över Markem-Imajes (MI) distribution av produkter och lösningar i Norge, Sverige och Danmark. Därigenom har vi utökat vår portfölj med flera spännande kvalitetsprodukter såsom bläckstråleskrivare, vaxskrivare, folieskrivare, etikettapplikatorer och pallmärkare. Levereras också med mjukvarulösningar.

TILLHÖRANDE UTRUSTNING

Bläckstråleskrivare

Vi har bläckstråleskrivare som är konstruerade för medelstora till stora tunga produktionslinjer, och som förenklar användbarheten, bidrar till hållbarhet och förbättrar processen genom digitalisering. De erbjuder högupplösta, anpassningsbara och spårbara koder såsom 2D-, QR-koder och DotCodes, som uppfyller kundernas ökade krav på transparens i leveranskedjan.

Bläckstråleskrivarna är bland de snabbaste på marknaden och skriver ut koder med hög upplösning.

Våra robusta bläckstråleskrivare är utvecklade, konstruerade och kvalificerade baserat på de modernaste metoderna och levererar tekniska förbättringar som maximerar drifttiden, minskar underhållet och förenklar den dagliga driften.

Etikettskrivare/printrar

Lexit har lång och djup erfarenhet av etikettskrivare för olika branscher och användningsområden. Tack vare ett gott samarbete med marknadens största leverantörer kan vi tillhandahålla goda lösningar oavsett vad din verksamhet har för behov. Vi har ett brett utbud av skrivare med allt från vanliga bordsskrivare till mobila skrivare och stora industriprintrar.

Vid valet av etikettskrivare är det viktigt att utgå från vilken etikett som ska användas och hur den ska se ut. Etikettskrivarna är i grunden ganska lika men har olika funktioner och finns i olika storlekar. Hur länge etiketten är tänkt att vara, och vilken typ av påfrestningar den ska tåla, är också viktiga aspekter vid valet av skrivare. Vi har flera olika modeller som tar hänsyn till detta.

Vågar/manuella vågar

Vi erbjuder olika typer av robusta och driftsäkra vågar – bordsvågar, pallvågar, våg för Wemag-vagnar och U-vågar som kan väga produkter från 100 gram upp till flera ton.

Dessa industrivågar är både kompakta till sin design och lätta att rengöra. De är effektiva och pålitliga kontrollverktyg som löser en rad uppgifter snabbt och enkelt samtidigt som de effektiviserar produktionen.

Cassel metall- och röntgendetektorer

Denna typ av detektorer har ett överskådligt användargränssnitt som underlättar för operatörerna. Metalldetektorer går att skräddarsy efter behov, oavsett om de är integrerade i en linje eller ska användas fristående. Metalldetektorer identifierar metalliska produkter som stål, rostfritt, koppar och aluminium.

För detektering av sten, plast, keramik eller glas krävs en röntgenmaskin.

Industri-datorer

Lexit har lång erfarenhet av industridatorer som ska användas i produktion och miljöer där det krävs en hög kapslingsklass (IP). Här har vi något för alla oavsett hur robust maskinen behöver vara.

I vårt sortiment finns datorer som vi utvecklat i samarbete med våra leverantörer utifrån kundernas önskemål och behov. Lösningarna är noggrant testade och eftersom de varit i bruk länge är de kvalitetssäkrade av våra kunder.
Skulle det vara så att våra lösningar inte passar just dig, så har vi en nära dialog med våra tillverkare vilket gör att vi alltid kan hitta en lösning som passar dina behov.

Samarbetspartner

Lexit är stolt leverantör av utrustning som tillhandahålls av våra samarbetspartner:
ELS – European Labelling System, Ravenwood, CAB, Altech, Scanvaegt, Marel, Jasa, Teltek och AlfaService

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.