Litt av en etikett

LINERLESS / SLEEVES

Linerless-konceptet med Nobac-maskiner och egenproducerade etiketter har gett oss en unik ställning på den skandinaviska marknaden.

En linerless-etikett går som ett ”magbälte” runt hela produktemballaget med täckning av toppen, botten och båda sidorna. Oavsett hyllplacering får produkten en bra frontning i butiken. En linerless-etikett består av en tunn kartong eller plast med limremsor på baksidan och silikonremsor längst fram så att etiketten släpper under applicering. Etiketten behöver därför inte ha något underpapper (silikonbaserat) vilket innebär att det inte genereras något restavfall under produktion och applicering.

Kraven på produktmärkning ökar ständigt och linerless-etiketter har mer plats för nödvändig, lagstadgad konsumentinformation. På baksidan av etiketten finns goda möjligheter att informera om serveringstips, recept m.m.

Lösningen har en egenskap som gör att etiketten fäster optimalt oavsett underlag, även på svåra ytor såsom skin pack. Med en större profileringsyta ökar exponeringsmöjligheterna för produkten.

I denna etikettlösning används inget underpapper vilket gör att allt svinn och restavfall elimineras under materialframställning, etikettproduktion samt vid förpackningslinjen hos användarna. Detta gör det till ett mycket hållbart etikettalternativ.

Etiketten får ”vänt format” under applicering jämfört med traditionella självhäftande etiketter. Detta möjliggör fler etiketter per rulle, vilket innebär färre byten av etikettrullar, mindre nedtid och effektivare produktion. Kortare utstick (längd) kan också öka hastigheten på linjen.

Vi tar ansvar för produktmärkningen – hela vägen från maskinfunktionalitet, installation, etikettproduktion, leveranssäkerhet och driftsättning till implementering av konceptet och framtida driftsäkerhet hos kund.

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.