Lexit-mässa 25 april 2024 i Oslo

Lexit-mässan är vår fysiska mötespunkt och ett skyltfönster mot våra kunder och teknikpartners. Vi presenterar ny teknologi, framtidsfokserade lösningar och delar kunskap om den senaste utvecklingen inom våra olika expertisområden.

Mycket har hänt hos Lexit sedan mässan 2022 som vi ser fram emot att visa upp. Framför allt har koncernen nu nordisk närvaro, och med det har vi utvidgat våra kompetensområden. Detta kommer att märkas både genom sessionsprogrammet och i lösningarna vi visar i mässhallen.

Våra dotterbolag, Lexit Sverige, Lexit Danmark, Idnet i Sverige och Informa i Finland, samt några av deras kunder kommer också att vara på plats den här dagen. Så här finns stora möjligheter att utvidga nätverket utöver landsgränserna.

Vi är glada att kunna se tillbaka på bra besökssiffror och otroligt fina återkopplingar från tidigare mässor – något vi är ödmjukt tacksamma för! Det är därför med stor entusiasm vi nu är igång med att arrangera Lexit-mässan 2024.

Tema för mässan: Digitalisering och automatisering i praktiken – trender och framtid
Datum: 25 april 2024

Plats: Meet Ullevaal / MEET-salen / Ullevaal stadion / Oslo – se områdeskarta nedan

Vi fyller mässhallen på MEET Ullevaal även denna gång

400 kvadratmeter ska återigen fyllas med smarta, digitala och automatiserade lösningar inom våra affärs- och expertisområden. Vi visar lösningar för Retail, Lager & logistik, Produktion och etikettering, Transport, Blåljus, Varv och Industri.

Våra lösningar täcker märkning och spårning genom hela värdekedjan med lösningar för lager, utrustning, produktion, RFID och kodning och märkning – och vi ser fram emot att visa upp vad vi har utvecklat sedan föregående mässa!

För att kunna genomföra mässan och den innehållsrika utställningen av lösningar är vi beroende av att ha med oss våra stabila partners och goda vänner: Zebra, Honeywell, SOTI, 42Gears, GreyOrange, SES Imagotag, ELO, CCL, FEC, RuggedTech, Winmate, POS Lab, Mactron, Markem-Imaje, Lexit Labels, Cognex, CAB, Jasa Sleever Solution, Delford, Cobot-Norge och Foptec. Några av dessa kommer också att vara fysiskt närvarande och tillgängliga för en pratstund och demonstration av lösningen.

Mässprogrammet är klart – och anmälan har öppnat

Detta är något vi har sett fram emot under lång tid – att äntligen kunna presentera årets mässprogram för er. Vi lovade spännande och högaktuella ämnen, och det har vi fått på plats. Med fokus på trender och framtid har vi satt ihop ett varierat program som presenterar bredden inom våra ämnesområden: Datainsamling & Digitalisering och Kodning & Märkning.

Vi arbetar med att slutgiltigt klargöra vissa av föreläsarna (märkta TBA), men väljer ändå att publicera programmet:

09.15–09.30 Öppning – välkommen till Lexit-mässan //Lexit

  1. 09.30–10.00 Nyhet! Lexits dataplattform för framtiden //Lexit
  2. 10.15–10.45 Datainsamling och kontroll med industriell RFID. Trender och praktiska exempel //Lexit med kund (TBA)
  3. 11.15–11.45 Mobil POS-lösning in the air! Lösning för detaljhandeln när man är offline //SAS
  4. 12.15–12.45 Trender inom detaljhandeln. Vad kan det betyda för verksamheten? //Lexit/kund (TBA)
  5. 13.15–13.45 Framtidens butik – hur väljer och använder vi teknik och digitala lösningar //Kund (TBA)
  6. 14.15–14.45 Möjligheter med 2D-koder – ny standard för information i värdekedjan //GS1
  7. 15.15–15.45 100 år med papper – Beijer går in i den digitala världen //Beijer Byggmaterial
  8. 16.15–16.45 Mobila autonoma robotar – nästa generation automatisering för lagerhantering //Lexit

Vi börjar dagen med att presentera det senaste våra skickliga utvecklare arbetar med – en ny datainsamlingsplattform – som ska vara ett verktyg för insamling, delning och analys av data för att automatisera och effektivisera olika processer i värdekedjan.

Härifrån går vi vidare till industriell RFID, mobil POS och sedan till erfarenheter och trender inom detaljhandeln, möjligheter med 2D-koder, digitalisering och effektivisering genom användning av elektroniska hyllkantsetiketter och slutligen automatisering av lagerhantering med mobila robotar.

Vi hoppas att du tycker att flera av ämnena på listan är så intressanta att du anmäler dig!

Previous slide
Next slide

Bilderna visar lite av stämningen från Lexit-mässan 2022.

Lounge-område med matservering

Det kommer att finnas gott om tillfällen att tillbringa hela dagen på mässområdet där vi, förutom själva mässhallen, också har ett trevligt lounge-område med matservering och förfriskningar under hela öppettiden. Det kommer även att finnas tillgång till mötesområden vid behov. Erfarenhetsmässigt är mässan en utmärkt plats för att slå sig ner för en pratstund på plats när alla samlas.

Mässan kommer att vara öppen från kl. 09.00 till 17.00, och vi hoppas att många har möjlighet att komma förbi. Vi ser fram emot att dela spännande nyheter och skapa bra fackliga diskussioner tillsammans med var och en av er. Väl mött!

Områdeskarta

Är du inte bekant med området? Den här kartan visar dig hur du hittar oavsett varifrån du kommer och vilket transportmedel du använder.

Vi ses på MEET Ullevaal den 25 april 2024!