SJÄLVBETJÄNINGSKIOSKER OCH -KASSOR

Är du mån om den goda kundupplevelsen, vill minska kön i kassan och drömmer om merförsäljning? Då är en självbetjäningskassa lösningen för dig!

Marknaden för självbetjäningslösningar växer snabbt både i form av kiosker och kassalösningar. Allt fler butiker, restauranger och serviceföretag inser fördelarna med att investera i dessa effektiva kassalösningar. Framtidens kassalösningar kommer att utvecklas på kundernas villkor och i deras tempo – med kortast möjliga köbildning som målbild. Lösningarna är dessutom både kostnadseffektiva och försäljningsdrivande. I en beställningssituation (t.ex. på de stora restaurangkedjorna) ser vi att merförsäljningen ökar när kunderna får vara i fred när de gör sina beställningar.

Traditionella kassapunkter innebär ofta en utmaning på grund av köbildning – särskilt under högsäsong och rusningstid. Självbetjäningskassor och -kiosker minskar inte bara köbildningen utan effektiviserar även flödet kring betalningssituationen så att kunderna själva kan checka ut sina varor snabbt och smidigt.

Skräddarsydda lösningar
Med kundupplevelsen i centrum skräddarsyr vi användarvänliga och solida kiosk- och kassalösningar med kvalitetsprodukter ur de stora leverantörernas premiumsortiment. Vi erbjuder expertis och ingående detaljkunskap på området och kan bidra från idéstadiet till färdig kiosk/kassalösning. Vi har gedigen teknisk kompetens internt och kan ta oss an både stora och små uppdrag, även vad gäller tilläggskomponenter som skrivare, RFID-utrustning, skannrar, kameror och förbrukningsmaterial som kvittorullar och biljetter.

Bland våra kunder finns allt från olika butikskoncept till stora restaurangkedjor, museer och flygplatser. Vi kan leverera det mesta inom självbetjäningslösningar såsom biljettkiosker, infokiosker, kiosker/kassalösningar för beställning och betalning av mat, kiosker/kassalösningar för skanning och betalning av varor (s.k. självutcheckning), lösningar för pick-and-collect, kiosklösning för hämtning av mat (takeaway) m.m.

selvbetjent kiosk med bilde av vinhyller i bakgrunn

Varför välja en självbetjäningslösning?

Självbetjäningslösningar (kiosklösningar) är ett naturligt led i utvecklingen av smarta och framåtblickande lösningar för en effektivare beställnings- och inköpsprocess.

Lösningarna är kostnadseffektiva och försäljningsdrivande förutsatt att man väljer rätt lösning i förhållande till miljön den ska användas i. Kunderna slipper köa och kan i stället beställa/köpa varor både snabbt och smidigt. Personalen i sin tur får mer tid att fokusera på service ute i butiken och kan lägga resurser på andra viktiga uppgifter.

Sett till coronasituationen ligger självbetjäningslösningarna rätt i tiden när det gäller att reducera smittorisken.

Förbättrar kundupplevelsen

Lexit levererar både standardkiosk- och kassamodeller men i hög grad även kundspecifika lösningar. Vår expertis som partner omfattar allt från design och konstruktion till installation och drift via våra partners och återförsäljare – med ett ständigt fokus på att skapa de bästa kundupplevelserna.

Vi har goda kontakter med flera ledande aktörer på POS-marknaden, vilket gör att vi kan ta fram de effektivaste och användarvänligaste lösningarna tillsammans med våra kunder. Vi har byggt upp en stark portfölj av självbetjäningskiosker och -kassalösningar för olika branscher och vet hur man lyckas med en självbetjäningslösning.

Våra självbetjäningskiosker och -kassalösningar gör det möjligt att skapa nya kundupplevelser samtidigt som de erbjuder kostnadseffektiva och attraktiva beställnings- och betalningslösningar för folk i farten. Rätt kassalösning innebär märkbara vinster och investeringen är som regel intjänad på bara några månader.

Vad är en självbetjäningskiosk/-kassalösning?

En självbetjäningslösning består av olika typer av hårdvara (t.ex. pekskärm, skanner, skrivare/kvittoskrivare, betalterminal, stativ, bord etc.) och programvara som är konstruerad och anpassad för specifika miljöer eller tillämpningsområden.

Det kan vara biljettkiosker på museer, informationskiosker på köpcentra, kassalösningar (självutcheckning) i matbutiker, kiosker/kassalösningar för utskrift av bagagelappar på flygplatser, lösningar för pick-and-collect, kiosklösningar för hämtning av mat på restauranger (takeaway) m.m. Den gemensamma nämnaren för alla lösningar är att kunden/användaren ska kunna sköta sig själv och enkelt hantera inköpsprocessen på egen hand.

Här är några av våra kioskmodeller:

selvbetjente kiosker og kasser

Väggmonterade kiosker

Många vill ha kiosker men har inte plats för stora golvmodeller. Vi har ett urval av väggmonterade kiosker med olika skärmstorlekar. Dessa kiosker tar minimalt med plats men erbjuder ändå samma möjligheter som större golvmodeller.

Kundanpassade kioskmodeller

Lexit tillhandahåller inte bara standardmodeller utan kan även utforma kioskerna utifrån kundernas önskemål och behov. Vi hjälper kunderna genom hela utvecklingsprocessen från ritstadiet, via prototyp till färdig produkt. Vi har goda kontakter med flera ledande aktörer på POS-marknaden vilket gör att vi kan hitta en lösning som passar just dig.

Självutcheckning

Lösningar för självutcheckning ökar stadigt och används i allt fler branscher idag. Med hjälp av en självutcheckningslösning kan kunden själv slutföra sina transaktioner utan hjälp från personalen. Enheten består av en pekskärm, skanner och betalningsterminal samt bänk/bord för varor/produkter. Lösningen används i olika livsmedelsbutiker, sportaffärer och på flygplatser (taxfree-butiker). Lösningen kallas också självscanning eller self scan.

Lexit har en mångårig upparbetad erfarenhet av att skräddarsy självbetjäningslösningar för olika branscher. Tillsammans med våra stabila leverantörer ser vi till att din självutcheckningslösning utformas och konfigureras efter just dina önskemål och behov. Vi är en partner som du kan förlita dig på hela vägen från rådgivning till utformning och montering till färdig produkt och uppföljning med support från våra egna tekniker.

utendørs selvbetjent kiosk

Utomhuskiosker

Vi levererar även kiosker som kan stå utomhus. Det kan handla om rena informationskiosker, drive-thru eller betalningslösningar. Det krävs mycket av kiosker som ska stå ute i ett nordiskt klimat. Material och komponenter måste tåla extrema temperaturer och hög luftfuktighet. Vi använder produkter från världsledande tillverkare på området och har både erfarenhet och kunskap att välja rätt modell för varje enskild lösning.

En kioskleverans är vanligen ett större projekt. Att komma fram till rätt lösning för kunden är mer komplext än att tillhandahålla en traditionell POS-lösning. Vi hjälper och guidar kunderna genom hela processen. Detta skapar den förutsägbarhet och säkerhet som krävs för att vi ska kunna utforma den bästa och lämpligaste kiosklösningen tillsammans med kunden. Vi utför även service på alla kiosker som vi levererar.

Fast Food lösning

Vi har effektiva lösningar för Fast food branschen som eliminerar köer och utifrån erfarenhet leder till merförsäljning.

Kunderna kan i lugn och ro manövrera runt på menyn och välja vad de vill utan att ha otåliga kunder i ryggen. Kundupplevelsen förbättras av att hela beställningen inklusive betalning sker i kiosklösningen utan att belasta kassapunkterna.

Beställningskiosken kan levereras enkel och dubbel/tvåsidig (dubbelkiosk).

Se kundcasen för Burger King och Sunset Boulevard längst ner på sidan.

PRODUCENTER

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.

ANDRA KUNDREFERENSER