Hender som bruker en telefon og en illustrasjon som ligger over

IOT & RFID

Internet of Things (IoT) – eller sakernas internet – blir en allt viktigare del av vår vardag både hemma och på arbetsplatsen. Behovet av information och data ökar när man ska förenkla och förbättra processerna kring de produkter och tjänster vi tillhandahåller. Med hjälp av IoT, såsom RFID och smarta sensorer kan vi skicka data till molnet utan mänsklig inblandning. Vi kan även samla in och analysera data för att sedan använda den på ett smartare sätt.

Lexit är din kompletta leverantör av IoT- och RFID-lösningar. Med våra hårdvarupartner och egenutvecklad mjukvara kan vi bygga lösningar som förbättrar dina processer.

Temperaturloggning

Behovet av temperaturloggning och -övervakning finns inom allt från produktion och lagring av livsmedel till bevakning av verktyg och tillgångar. Behovet av information har aldrig varit större och det krävs alltmer dokumentation för att upprätthålla kvaliteten på produkter och tjänster.

To telefoner foran et bilde av frossen fisk og skalldyr

Driftsäker och kostnadseffektiv

Med våra lösningar för temperaturloggning och -övervakning får du en driftsäker och kostnadseffektiv lösning kombinerat med välfungerande kvalitetssäkrade produkter. Vi har direktkontakt med hårdvarutillverkarna som garanterar oss nödvändig tillgång till den produktinformation och -dokumentation som krävs för att förstå produkterna. Våra lösningar kommunicerar direkt med IoT-enheterna, vilket innebär att vi har full kontroll över hur de ska fungera och vilka data vi vill hämta ut.

All insamlad data finns i vår molnbaserade IoT-databas och ger dig omedelbar åtkomst till data i realtid.

Positionering och spårning

Spårning och spårbarhet har blivit en viktig faktor i de flesta branscher. Värdefull utrustning som försvinner såväl som bristande översikt och kontroll är problem som vi ofta stöter på ute hos kunderna. Därför har vi tillsammans med våra hårdvarutillverkare tagit fram lösningar som ger kunderna god överblick över sina tillgångar, full spårbarhet och omedelbar kontroll – till ett rimligt pris. Enheterna kommunicerar direkt med våra molnlösningar som ger oss förstahandsinformation från sensorn.

Produktion

För våra livsmedelskunder har vi utvecklat en egen IoT-lösning för rapportering av produktionshastighet från produktionslinjen. Med hjälp av vår LexIoT-box rapporterar vi hur många enheter som produceras och hur snabbt produktionslinjen arbetar.

Datan rapporteras till vår molntjänst och kan enkelt skickas vidare för analys och visning i realtid via BI-lösningar.

Trykkpresse og en person som jobber med å trykke etiketter

Vad är BI-lösningar?

BI står för Business Intelligence och är ett samlingsbegrepp för när man använder stora datamängder eller rådata för att visa och visualisera meningsfull information. Informationen används ofta för att skapa affärsmässig förståelse och som beslutsunderlag i en verksamhet. Med moderna BI-system kan man visa dynamiska rapporter anpassade till den enskilde användaren med snabb inblick i sakernas tillstånd.

RFID-lösningar

Nu kan du förenkla uttag av förbrukningsvaror, skyddsutrustning och verktyg för dina projekt. Med våra RFID-lösningar för projektuttag kan personalen på arbetsplatsen hämta ut material från lagret utan att behöva skanna det. Varor som tas ut från lagret läses automatiskt av med hjälp av RFID-teknik och registreras på rätt projekt.

En hånd som holder en håndterminal som skanner en strekkode

Projektuttag med RFID

Nu kan du förenkla uttag av förbrukningsvaror, skyddsutrustning och verktyg för dina projekt. Med våra RFID-lösningar för projektuttag kan personalen på arbetsplatsen hämta ut material från lagret utan att behöva skanna det. Varor som tas ut från lagret läses automatiskt av med hjälp av RFID-teknik och registreras på rätt projekt.

Inventering med RFID

Med hjälp av RFID-teknik vid inventering kan du lätt minska den tid du lägger på att räkna varor från två dagar till två timmar! Genom att förse alla dina varor med RFID-taggar kan du läsa av dina varor trådlöst och stämma av mot lagersaldot.

Märkning och spårning av textilier

Vi har skräddarsydda lösningar för märkning och spårning av alla slags textilier såsom arbetskläder, golvmattor, sängkläder, dukar, gardiner och lakan. Följ textiliernas väg från lager till användare/kund via tvätt och ut till användare/kund igen.

Med portallösningar för tvätt och lagring, samt handhållna enheter för in- och utleverans av textilier, har det aldrig varit lättare att ha koll på textilier.

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.

ANDRA KUNDREFERENSER