Idnet AB blir en del av Lexit Group – koncernen blir ledande inom datafångst och digitaliseringslösningar i Skandinavien

Lexit-gruppen har ingått avtal om att köpa Idnet AB. Idnets ägare kommer alla att fortsätta som aktieägare i Lexit Group. Efter köpet kommer Lexit-koncernen att ha en årlig omsättning på ca en miljard NOK och runt 240 anställda i Norge, Sverige och Danmark.Idnet AB blir en del av Lexit Group – koncernen blir ledande inom datafångst och digitaliseringslösningar i Skandinavien.

Lexit-gruppen har länge verkat i alla tre skandinaviska länder. Företaget levererar integrerade lösningar, utrustning och produkter inom tre affärsområden: datafångst & digitalisering, industriell kodning & märkning, samt etiketter & förpackningar.

Verksamheten inom datafångst och digitalisering kommer i stort sett att fördubblas efter konsolideringen med Idnet. Idnet, med säte i Göteborg, bedriver sin verksamhet främst i Sverige där man bistår sina kunder med att digitalisera och optimera processer inom lager, logistik och detaljhandel.

I Sverige kommer verksamheten inom datafångst och digitalisering att samordnas med Idnet. Lexits nuvarande svenska dotterbolag, Lexit Group Sweden, kommer att fokusera på de två andra affärsområdena, industriell kodning & märkning samt etiketter & förpackning. I Norge och Danmark bedrivs alla affärsområden i Lexit Group i gemensamma bolag.

På kundlistan för Lexit Group och Idnet finns några av Skandinaviens mest kända företag. Den sammanslagna koncernen kommer att ha en klar styrka inom livsmedel med producenter som Orkla, Tine, Nortura och Lantmännen samt dagligvaruaktörer som Coop, Norgesgruppen/ASKO och Reitan på kundlistan. Utanför livsmedel levererar företaget integrerade lösningar till ett brett spektrum av välkända kunder som t.ex. Jula, Elgiganten, Apoteket, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS och Dahl Optimera.

– Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att betjäna de största skandinaviska kunderna. Idnet har en stark meritlista av att utveckla och implementera innovativa lösningar för effektiva processer inom lager, logistik och detaljhandel. Företaget har även spetskompetens inom implementering av en ny generation elektroniska hyllkanter (ESL) och relaterade lösningar. Som en del av Lexit Group kan vi erbjuda denna expertis och dessa lösningar till våra kunder i alla länder.

Sjur Skjæveland, VD för Lexit-koncernen

Sammanslagningen kommer också att ge Idnet kunders möjlighet att ta del av Lexits egenutvecklade lösningar inom smart lager med automatisk påfyllning, självbetjäning, RFID och IOT, utrustningskontroll, molnbaserat tryck och märkning.

– Tillsammans har vi kompetensen och lösningarna för att hjälpa kunderna över hela värdekedjan, från produktion, inom logistik och lager, och i butik, fortsätter Skjæveland.

Idnet har under en tid funderat på att släppa in nya ägare i bolaget för att stärka bolagets tillväxt, inte minst utanför Sverige.

– I Lexit har vi hittat rätt partner med rätt mix av kompletterande geografiskt upptagningsområde, lösningsportfölj, kultur och expertis.

Peter Hallinger, VD för Idnet

Företagsnamnet Idnet kommer att finnas kvar och ingå som ett dotterbolag till Lexit Group.

Detta är det andra förvärvet som Lexit-gruppen tillkännager i år. I april tog bolaget över verksamheten i Markem-Imaje (MI) i Norge, Sverige och Danmark. MI är en av världens ledande leverantörer av utrustning och lösningar för industriell märkning.

– Vi har inga planer på ytterligare större förvärv i nuläget. Vi är dock kontinuerligt intresserade av att knyta an till innovativa miljöer, till exempel inom industriell mjukvara, som kan stärka vår portfölj och där vi kan bidra till att utveckla företagen med marknadstillgång och integration av lösningarna, avslutar Skjæveland.

Om Idnet:
Idnet har i över 30 år tillhandahållit moderna och framtidssäkra IT-lösningar som digitaliserar lager- och butiksprocesser. Lösningarna förenklar och effektiviserar arbetsrutiner, ökar kvalitet och lönsamt samt förbättrar kund- och medarbetarupplevelsen. Erbjudandet består av olika applikationskoncept, WMS-system med tillhörande hårdvara och infrastruktur. Kunderna finns inom logistikintensiva branscher och är de ledande företagen inom handel, industri, 3PL och automotive i Norden. Idnet finns i Göteborg, Kista och Växjö och omsatte 2021 ca 238 miljoner svenska kronor.

Om Lexit Group:
Lexit Group, etablerade i 1993, har länge verkat i alla tre skandinaviska länder. Företaget levererar integrerade lösningar, utrustning och produkter inom tre affärsområden: datafångst & digitalisering, industriell kodning & märkning, samt etiketter & förpackning. Bland Lexits kunder finns nyckelspelare inom bl.a. livsmedelsindustrin, transport, logistik och distribution, proffsbutiker och detaljhandel samt offentlig sektor. Lexits lösningar är typiskt sett en kombination av mjukvara, märkning, hårdvara och service anpassad till branschen och användningsområde. Expertområden inkluderar RFID, datafångst, industriell IoT, enhetshantering, POS/detaljhandel och produktmärkningslösningar. Lexit är en ledande aktör i skandinavien med kontor i Norge, Sverige og Danmark. Koncernen är i stark tillväxt och för närvarande cirka 170 anställda och en omsättning på cirka 700 miljoner NOK per år. Bolaget ägs av en investeringsfond tillsammans med ledning och anställda.