HÅNDTERMINALER

Lexit har lång erfarenhet av att leverera och serva handterminaler. Oavsett om du är på jakt efter en ultrarobust terminal för krävande miljöer, eller behöver en lätt och smidig terminal för butiksmiljö, har vi kunskap på datafångstområdet och tillhandahåller produkter för alla typer av branscher. I sortimentet finns handterminaler från kända tillverkare som Honeywell, Zebra, Bluebird, Datalogic, Mactron, Point Mobile och Opticon. Om du har önskemål om andra varumärken har vi ett brett nätverk av tillverkare och distributörer som löser detta.

Alla våra handterminaler kan levereras med serviceavtal som vår tekniska avdelning ordnar med. Låt oss hjälpa dig att hitta rätt utrustning för din verksamhet.

Handterminaler för lager och logistik

Lexit är specialiserade på logistiklösningar! Vi levererar handterminaler med skräddarsydd mjukvara.

  • Hantera varor med streckkod
  • Effektivisera inventeringen
  •  Få kontroll på lagret

Vi har ett brett sortiment av handterminaler från ledande aktörer som Honeywell och Zebra Technologies som gör det möjligt för oss att anpassa våra lösningar till just ditt lager. Handterminalerna finns i många olika storlekar och tilläggsfunktioner med den gemensamma nämnaren att de ger dig kontroll på lagret. Våra handterminaler kan bl.a. användas för:

  • Varumottagning och plockning av varor från lager där terminalen används från det att varan kommer in tills att den går ut igen till kund
  • Inventering med moduler som fungerar mycket bra på våra handterminaler
  • Omplacering och flytt av varor på lagret
  • Sökning på lagersaldo
  • Bra skannrar med hög precision på olika avstånd

Handterminaler för försäljning och service

På försäljnings- och servicesidan levererar vi till ett brett spektrum av aktörer med skiftande önskemål för sin nisch. Därför är vi mycket flexibla när det gäller att hitta lösningar som passar varje enskild kund. Det kan handla om olika storlekar på terminaler, på vilket avstånd skannern ska kunna läsa av och hur mycket skydd som krävs för själva terminalen. En handterminal kan exempelvis ingå i en systemlösning för en butikskedja där den används på flera ställen.

Handterminaler för livsmedelsindustrin

I den här branschen är hygienkraven höga, vilket i sin tur ställer särskilda krav på den utrustning som ska användas. För sådana miljöer kan vi leverera antibakteriella terminaler som gör jobbet där bakterier inte är välkomna. Terminalerna fungerar lika bra som under andra förhållanden men de bidrar också till trygg och säker användning.

Dessutom kan våra handterminaler även användas som ett led i spårningen av exempelvis beräkningar för recepthantering. Här har vi sett att många vill kunna spåra ett led framåt och ett led bakåt för bättre kontroll.

Handterminaler för detaljhandeln

Våra handterminaler bidrar till effektivare logistik. Vi har bra lösningar för olika miljöer oavsett typ av butik eller företag. Tack vare bra leverantörer kan vi erbjuda ergonomiska handterminaler som är lika nätta och lätta att använda som en mobiltelefon och som dessutom har snygg design, vilket fördelaktigt i denna bransch. Våra terminaler finns i olika prisklasser beroende på utrustningsnivå och hur avancerad lösningen är. Exempel:

Handterminaler för bygg och anläggning

Inom bygg- och anläggningsbranschen är kraven på precision höga, vilket är något vi också lägger vikt vid i våra lösningar. Handterminalen är ett viktigt verktyg vid varumottagning och utleverans samt inventering. För den här branschen kan vi även tillgodose önskemål om extra robusta och utrustade handterminaler för miljöer som kräver det lilla extra.

Flera av våra terminaler har en bra kamera som kan användas för dokumentationssyfte på en byggarbetsplats där man behöver hålla ordning på projekt och utförda arbeten.

Handterminalen kan registrera vem som passerar in och ut från byggplatsen

Tack vare bra lösningar för säkring av terminaler, och en stark portfölj av extrautrustning, garanteras att produkten är tillförlitlig och fungerar som den ska.

Handterminaler för hälso- och sjukvård samt offentliga inrättningar

Där liv och hälsa står i centrum är kraven på precision och stabil utrustning mycket höga. Här erbjuder vi skräddarsydda lösningar och anpassar såväl storleken på handterminalen och antalet funktioner efter önskemål och behov. Ofta behövs bara ett par funktioner och då ordnar vi det. Vi har ett brett sortiment av produkter från de största och ledande tillverkarna på området för handterminaler.

Håndterminal og betalingterminal på et bord på et sykehus
En person som bruker en håndterminal for å skanne baggasjetaggen på en koffert og to håndterminaler ved siden av

Handterminaler för kommunikationer

I den här branschen ställs höga krav på kontinuitet och aktiv användning under lång tid. Här kan vi leverera bra handterminaler som tillgodoser just detta behov. Genom att anpassa terminalerna med endast nödvändiga program och tilläggsfunktioner ökas batterikapaciteten så att terminalen kan användas under längre perioder. Vi har även handterminaler med utbytbara batterier som kan bytas på plats och därmed eliminera driftstopp.

Vi kan erbjuda lätta, mindre terminaler som är enkla att hantera i kollektivtrafiken. Vid skanning med kamera tillsammans med en specialanpassad programvara påverkas skanningen inte av solljus och ljusreflektioner vilket är praktiskt på tåg och andra kollektiva färdmedel där handterminalen används för att skanna mobilskärmar.

Tack vare stark kompetens och teknisk support kan service och frågor kring detta behandlas snabbt och enkelt och onödiga driftstopp undvikas.

Handterminaler för olje- och gassektorn

Inom sektorn för gas och olja ställs det lite andra krav på vad en handterminal ska klara av med tanke på de tuffa förhållanden som råder där. Här erbjuder vi robusta lösningar som tål det mesta. I den här branschen används handterminalen ofta för att kvalitetssäkra arbeten såväl under arbetets gång som efter att det har slutförts. Här har vi bra lösningar för terminaler med kamera. Dessutom är flera av våra terminaler utrustade med en mycket noggrann GPS-spårning vilket kommer väl till pass där arbetsområdet är stort och utrustning kan komma på villovägar.

Precis som inom lager och logistik används våra terminaler i olje- och gassektorn även för att ta emot och skicka varor. Här är många av mjukvarulösningarna gemensamma. Vi har även ett bra urval av olika EX-terminaler med såväl handterminaler som tablets för zon 1 och 2.

Oljerigg i solskinn

PRODUCENTER

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.