Etikettlösningar

Duo-etiketter

Flersidiga etiketter är lösningen för produkter som tar mycket plats i text och bild utan att det går ut över utseendet och designen på förstasidan.

Vår lösning LexDuo-etiketten är en fyrsidig etikett med mycket plats för utförlig information och språkversioner även om förpackningen är liten. Etiketten är väldigt lik en traditionell etikett (ensidig toppetikett). Formatet är valfritt. Antalet färger kan variera från enfärgs- till flerfärgstryck och etiketten kan fås lackad, laminerad, påförd Cold Foil eller figurstansad.

Den här etikettlösningen blir allt vanligare i flera branscher. Den används bland annat inom läkemedels-, hälsokost- och livsmedelsindustrin och inom kemisk industri där behovet av och kraven på information ökar. Det är ett känt faktum att dagens konsumenter i högre grad förväntar sig extrainformation på produkter, som recept och serveringstips. Det gör att nya etikettlösningar tas fram som kan möta dessa förväntningar.

 

Etikett med häfte/folder

Det här är etikettlösningen som har tagit Duo-etiketten ytterligare ett steg. En folderetikett är en etikett som har ett häfte/folder fäst i en självhäftande undersida som också försluter häftet/foldern. Storlek och antal sidor kan anpassas efter olika informationsbehov och etiketten kan tryckas i önskat antal färger på alla sidor. Folderetiketten har betydligt mer plats för information än både LexDuo-etiketten och den traditionella ensidiga etiketten. Formatet gör att den lämpar sig mycket bra för erbjudanden, kampanjer, instruktioner, tips, råd, eventuell information på flera språk samt för presentationer och genomförande av olika marknadsaktiviteter.

Folderetiketten täcker de flesta behov och passar på de flesta förpackningar. Den påförs lika lätt som en traditionell etikett, även vid höga hastigheter. Etiketten kan dessutom förses med ett plastlaminat som skyddar ytan och förhindrar att fukt tränger in och gör foldern oläslig.

Bland specialeffekterna kan nämnas plats för tatueringsetikett och möjlighet att lägga till skrapfält, som på en lott.

 

Sleeves

En sleeve går som ett midjebälte runt hela produktförpackningen och täcker på så sätt förpackningens överdel, sidor och botten. Oavsett hyllplacering får produkten god visibilitet i butiken.

Våra sleeves finns i två huvudutföranden där valet av lösning beror på vilken etikettutrustning man har. Som regel består sleeves av en tunn kartong med limstreck på baksidan för fastsättning i förpackningen. Påförandet av den här typen av sleeves sker i särskilda etiketteringsmaskiner som Lexit har ensam agentur på i Norge. Den andra varianten av sleeves är en självhäftande etikett, överdel-sidor-botten (v-seal) som påförs i konventionella etiketteringsmaskiner.

Lexit Group tillverkar nu båda sleevestyperna i egna lokaler i Göteborg. Därigenom har vi fått kontroll hela vägen från mottagen beställning till leverans och ledtiderna har aldrig varit kortare.

När det gäller stansformat finns det nu nya möjligheter som ger mer kreativa former på sleevesen.

Kontakta oss så pratar vi sleeves!

 

Halsetikett för flaskor

Prova vår nya ”halsetikett” – en unik möjlighet till nyskapande märkning.

Den innovativa ”taggen” lämpar sig mycket bra för varumärkesprofilering, produktidentifiering och direktmarknadsföringskampanjer. Ett elastiskt band fästs på själva etiketten som ger den en framträdande och synlig placering runt halsen på produkten. Budskapet framhävs tydligt och bidrar till att väcka nyfikenhet hos konsumenter och uppmärksamhet kring produkten.

 

InMouldLabeling (IML)

InMouldLabel-etiketter fungerar som en integrerad del av den färdiga förpackningen. Levereras som en färdigdekorerad/etiketterad förpackning. IML-etiketterna gjuts in i plasten under produktion av plastförpackningen.  

I slutet av oktober kommer det att installeras en ny efterbehandlingsmaskin på tryckeriet. Den nya investeringen banar väg för nya produktområden för Lexit Group. Detta är en ren efterbehandlingsmaskin med rotationsstopp och arkenhet, vilket innebär att vi nu kan leverera arketiketter till laserskrivare men även IML-etiketter (InMouldLabeling).

 

Etiketter med temperatur-indikatorer

Färger: Termokromiskt bläck

Med termokromiskt bläck kan materialet byta färg vid temperaturförändringar.

Temperaturen aktiverar bläck som antingen försvinner eller ändrar färg. Temperaturgränsen registreras i färgen och den aktiveras vid utslag över/under definierad temperatur. Temperaturen kan ligga på mellan -10°C och +69°C för de flesta färger.

Reversibelt termokromiskt bläck (färgen kan ändras fram och tillbaka upptill 20 000 gånger)
–    Från färg till färglös eller från färg till färg
–    Ändring för kallt eller varmt (-10°C till 69°C)

Irreversibelt termokromiskt bläck (ändras bara en gång)
–    Från färglös till färg

Material: Tempix (material tillsätts en temperaturstyrd vätska)

Tempix är en temperaturindikator som garanterar att produkten hanteras vid rätt temperatur i kylningskedjan – från producenten till kassan i butiken.

Korrekt hantering av en särskild produkt anges i ett fönster på indikatorn och med en obruten streckkod. En skadad produkt med utlöst indikator är omöjlig att skanna i butik då delar av streckkoden raderats.

Indikatorn är inställd på den rekommenderade tidsperiod som en produkt kan vara utan kylning mellan producent och butik. Därefter är det kundens ansvar att hantera produkten på rätt sätt. Indikatorn består av en absorbent (termiskt papper) som fungerar som en etikett med aktivator.

Ytterligare märkning: Keep-it (termostat)

Keep-it-märkningen väger in temperaturen hela vägen från producenten till konsumenten. Visar hur många dagar matvaran behåller sin kvalitet beroende på förvaringstemperatur. Hållbarhetsindikatorn består av två små kammare med olika ingredienser som reagerar på tid och temperatur. Indikatorn startar när kamrarna öppnas. Aktiveringen sker när matvarorna paketeras.