Share on facebook
Share on linkedin

Etiketter och emballage

Lexit hanterar etikettens hela livscykel i egen regi och erbjuder tillsammans med ett etablerat nätverk i förpackningsindustrin skräddarsydda etikett- och emballagelösningar för just dina behov.

Emballaget skyddar produkten – etiketten bär varumärket

Etiketter var tidigare bara en informationsbärare men har på senare år utvecklats till en viktig marknadsföringskanal med olika funktioner och syften. Emballage är produkter som används för paketering, profilering, förvaring, skydd och transport.

En snygg förpackningsdesign väcker kundens intresse och får produkterna att skilja sig från mängden samtidigt som den informerar om varans innehåll, användning, hållbarhet, förvaring, serveringstips m.m.

Läs mer om etikettdesign.

Etiketter och emballage – en viktig marknadsföringskanal

Rätt material och rätt bearbetning är en förutsättning för att emballaget ska kunna följa produkten under fyllning, lagring, transport och exponering. Materialval, funktion och design är alla viktiga komponenter i utvecklingen av en säljande förpackning. Etikettens huvudsakliga funktion är att bära varumärket och förmedla lagstadgad information. Etiketten ska vara tillgänglig i rätt tid, i rätt kvalitet samt kunna användas effektivt i produktionsprocessen och behålla sin funktion under produktens hela livscykel.

Rätt emballage sparar mer än det kostar förutsatt att optimering genom hela värdekedjan. Lexit har lång och bred erfarenhet på detta område och ger dig råd om lämplig konsumentförpackning och varumärkeslösning. Vi hjälper även till att hitta rätt produkt, i rätt tid och för avsedd användning.

Vår moderna maskinpark täcker alla behov inom produktmärkning. Vi har kapacitet för repro/design och egen klichéproduktion. Detta gör att vi idag har en mycket effektiv och flexibel etikettproduktion som kan tillgodose marknadens alla önskemål och krav. Vi har en bred kundbas inom livsmedelsindustrin, bryggerier, kemiteknisk produktion, hälsokost, kosmetika, lager och logistik.

Vi trycker dina etiketter!

Vår etikettproduktion

Med egen design och prepress-/reproavdelning och egen klichéproduktion kombinerat med en modern och flexibel maskinpark, täcker vi hela spektret på etikettområdet. Vi producerar allt från neutrala etiketter (endast utstansade) till 10-färgstryck i volymer från 1 till ”oändligt”. Vi producerar med traditionella flexopressar (Mark Andy) och en digital flexopress (Bobst) som är utrustad med dubbla kliché- och stanssatser, vilket möjliggör automatisk byte av etikettvarianter. Detta ger effektiv produktion och färre driftstopp. Dessutom har vi en 1 HP Indigo 6000 digital tryckpress som bidrar till en allsidig och flexibel produktion.

Vi har också en stor efterbehandlingsavdelning med alternativ för applicering av lim- och silikonremsor för linerless (Com500F), en roterande stansmaskin (PRATI) för klistermärken, IML och ark, samt maskiner och efterbehandlingsutrustning som stansar ut och ombesörjer lackning, laminering och folietryck (cold foil) av etiketterna.

Egen klichéproduktion

Vi producerar alla klichéer in-house. Filer för nya etiketter, eller tidigare klichéer med ändringar, går nu direkt till antingen framställning av klichéer eller till vår digitala tryckpress. Vi är HD-certifierade och producerar bara ”High Definition”-klichéer som ger bättre tryckresultat med finare raster (HD-raster i 4000ppi), certifierade av ESKO. Klichéerna tvättas helt utan kemikalier och lösningsmedel. För detta används en trasa som suger upp resterna och därefter skickas till återvinning.

CEO – LEXIT GROUP KONSERN

Sjur Skjæveland

Skjæveland har vært CEO for Lexit-konsernet siden august 2019. Før han tok over ledelsen av Lexit, var Skjæveland leder for strategi og forretningsutvikling i Orkla Confectionery & Snacks, et av forretningsområdene i Orkla-konsernet. Han har bred internasjonal erfaring fra ulike leder-, rådgiver- og styreroller innen merkevarer, næringsmidler, media, teknologi og management consulting fra blant annet Schibsted og Bain & Co. Skjæveland har en mastergrad i internasjonal business fra Columbia University i New York, samt en bachelor fra Universitet i Oslo i tillegg til å ha gjennomført executive utdanning med IMD.

Mr. Skjæveland has been CEO of Lexit Group since august 2019. Before Lexit, he was Head of Strategy and Business Development at Orkla Confectionery & Snacks, a division of the Orkla Group, the leading FMCG-company in the Nordics. Prior experience includes leadership roles at Schibsted and Bain & Co. He has extensive international experience from different leadership, advisory and board positions in FMCG, media, technology and management consulting. He holds a Master Degree in International Finance and Business from Columbia University in NYC and a Bachelor Degree from the University of Oslo.