Nordvalls Etikett AB förvärvar etikettverksamheten per 1 mars. Det nyorganiserade företaget Lexit Labels AB kommer under Nordvalls att samarbeta nära Lexitkoncernen framöver kring alla etikettleveranser – och erbjudandet kommer att vara detsamma som tidigare (se nedan).

Etiketterlösningar

Det nyorganiserade företaget Lexit Labels AB kommer under Nordvalls att samarbeta nära Lexitkoncernen framöver kring alla etikettleveranser – och erbjudandet kommer att vara detsamma som tidigare (se nedan).

Etiketter – en viktig marknadsföringskanal

Etiketter var tidigare bara en informationsbärare men har på senare år utvecklats till en viktig marknadsföringskanal med olika funktioner och syften. Emballage är produkter som används för paketering, profilering, förvaring, skydd och transport.

Etikettens huvudsakliga funktion är att bära varumärket och förmedla lagstadgad information. Etiketten ska vara tillgänglig i rätt tid, i rätt kvalitet samt kunna användas effektivt i produktionsprocessen och behålla sin funktion under produktens hela livscykel.

En snygg design väcker kundens intresse och får produkterna att skilja sig från mängden samtidigt som den informerar om varans innehåll, användning, hållbarhet, förvaring, serveringstips m.m.

ulike matprodukter satt sammen på et bord
mennesker i matbutikk

Vår moderna maskinpark täcker alla behov inom produktmärkning. Vi har kapacitet för repro/design och egen klichéproduktion. Detta gör att vi idag har en mycket effektiv och flexibel etikettproduktion som kan tillgodose marknadens alla önskemål och krav.

Kontakta oss för ett litet etikett-prat!

Lexit Labels etikettproduktion

Med egen design och prepress-/reproavdelning och egen klichéproduktion kombinerat med en modern och flexibel maskinpark, täcker vi hela spektret på etikettområdet. Vi producerar allt från neutrala etiketter (endast utstansade) till 10-färgstryck i volymer från 1 till ”oändligt”. Vi producerar med traditionella flexopressar och en digital flexopress som är utrustad med dubbla kliché- och stanssatser, vilket möjliggör automatisk byte av etikettvarianter. Detta ger effektiv produktion och färre driftstopp. Dessutom har vi en digital tryckpress som bidrar till en allsidig och flexibel produktion.

Vi har också en stor efterbehandlingsavdelning med alternativ för applicering av lim- och silikonremsor för linerless, en roterande stansmaskin för klistermärken, IML och ark, samt maskiner och efterbehandlingsutrustning som stansar ut och ombesörjer lackning, laminering och folietryck (cold foil) av etiketterna.

Digitaltryck

 • Mindre upplagor, snabba förändringar, införsäljning samt prototyper
 • Kan trycka unik dekor på varje etikett
 • Samtliga material och former möjliga
 • Alltid skarpa tryck
 • Totalt digitalt flöde vid beställning online

UV flexo

 • Mellan – till stora volymer
 • Samtliga material och former möjliga
 • Trycks på en eller båda sidor samtidigt
 • Allt-i-ett produktion: tryck, stans, laminering, rullskär och packetering.
 • Vattenbaserade färger tillgängligt

Egen klichéproduktion

Vi producerar alla klichéer in-house. Filer för nya etiketter, eller tidigare klichéer med ändringar, går nu direkt till antingen framställning av klichéer eller till vår digitala tryckpress. Vi är HD-certifierade och producerar bara ”High Definition”-klichéer som ger bättre tryckresultat med finare raster (HD-raster i 4000ppi), certifierade av ESKO. Klichéerna tvättas helt utan kemikalier och lösningsmedel. För detta används en trasa som suger upp resterna och därefter skickas till återvinning.

Miljövänlig etikettproduktion

Vad gör vi för att påverka miljöavtrycket positivt? Jo, vi arbetar kontinuerligt med att implementera hållbara lösningar i vår etikettproduktion. Se några av våra åtgärder här:

 • Värmen som alstras från tryckningens UV-lampor återanvänds för att värma upp lokalen och minskar därmed elförbrukningen med 40%
 • Lösningsmedelsfria färger som inte generar några VOC-utsläpp
 • Livsmedelsgodkända färger, uppfyller kraven för primärförpackning
 • Fjärrvärme från förnybar träråvara samt grön el används för att minimera koldioxidutsläppen
 • RafCycle® – En återvinningslösning som återvinner etikettens bakpapper

ISO 22000

ISO 22000 är en internationell ledningssystemstandard för livsmedelssäkerhet. Den kan användas av alla företag som hanterar livsmedel eller levererar insatsvaror till livsmedelsproducenter. Standarden hjälper företag att identifiera, förebygga och minska livsmedelsburna faror genom hela livsmedels- och foderkedjorna.