Etikettrull med en rfid-etikett påklistret inni kjernen

Etikett med inbyggd RFID-antenn

RFID är en förkortning för ”radiofrekvensidentifiering” och är en teknik där digitala data kodas i en RFID-tagg. RFID-taggar finns i olika format och storlekar och liknar en streckkod i det att data från en tagg eller etikett fångas upp av en enhet som lagrar data.

Passiva taggar som vi använder måste programmeras i en RFID-läsare innan några data kan överföras. RFID-taggen har ett inbyggt utrymme där informationen kan lagras för att sedan läsas av med en RFID-läsare. Taggens ID bör vara kopplat till en databas för att säkerställa att endast de användare som ska ha tillgång till informationen får det.

RFID har flera fördelar jämfört med system som använder applikationer för streckkodsspårning. Den största skillnaden ligger i att data från RFID-taggar kan läsas utanför synfältet medan streckkoder måste träffas/läsas med en optisk skanner. RFID-tekniken används för att säkra spårbarhet och kvalitetskontroll och har idag många tillämpningsområden inom alla branscher.

Se vad vi erbjuder av RFID-utrustning.

NÅGRA AV VÅRA Kundreferenser

Service och support

Lexit har en välskött och effektiv service- och supportavdelning som ger telefonsupport och servar produkter i vår egen serviceverkstad eller hjälper kunder på plats i deras verksamheter. Om du har verksamhetskritisk utrustning i ditt företag kan vi även ombesörja preventivt underhåll. På vår service- och supportavdelning finns en serviceinriktad koordinator och flera duktiga certifierade servicetekniker.

Äga, hyra & as-a-service

Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin drift. Våra lösningar kan kräva investeringar i industriell hårdvara, märkningsutrustning m.m. Om så önskas kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av hyra/leasing, hyra kombinerat med ett SLA/serviceavtal och även integrerade as-a-service avtal som kan inbegripa mjukvarukomponenter i lösningarna. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.