Ny Coater från Ravenwood ger oss egen linerless-produktion

På Lexit Group gläder vi oss åt tillskottet av en Coater Com500F som ger oss egen linerless etikettproduktion. Maskinen ska installeras i augusti 2019 och vi blir då först i Sverige med att ha en egen coater. 

Press release from Ravenwood

Linerless-konceptet med Nobac-maskiner och egenproducerade etiketter ger oss en unik position på den skandinaviska marknaden. Vi kan nu ta ansvar för hela produktmärkningen – hela vägen från maskinfunktionalitet, installation, etikettproduktion, leveranssäkerhet, driftsättning och implementering av konceptet samt framtida driftsäkerhet hos kund.

AVTAL UNDERTECKNAT: Paul Beamish och Eivind Hatlelid är båda nöjda efter att avtal ingåtts och undertecknats.

Ravenwood Linerless Labeling system

Ett unikt system som innehåller ett stadigt växande urval applikatorer, coaters och coater-teknik för märkning av de mest krävande produkterna samt flexibilitet att anpassa sig till många olika format för att uppfylla de strängaste kraven på produkten och/eller marknaden.

Vad är en linerless label?

En linerless label är en etikett utan lim på baksidan. Etiketten påförs klisterremsor efter tryck, vilket gör att inget underpapper behövs. Silikonremsor fästs på framsidan av etiketten så att etiketten lossnar från rullen när de påförs. Fördelen är fler etiketter per rulle, färre stopp och effektivare produktion/packning hos slutanvändaren. Etikettlösningen är ett hållbart märkningsalternativ (inget underpapper, inget restavfall).

Exempel på linerless labels

England med London i spetsen var först ut med det linerless konceptet. Vi har också kört en period i Norge, men nu ser vi verkligen att vågen slår in över oss i Skandinavien.

 

Bildtext för artikelns huvudbild:
UTÖKAT SAMARBETE: F.v. David Gooding (Commercial Director) och Paul Beamish (Machinery/Linerless Sales and Technical) från Ravenwood tillsammans med Lexit Group-teamet bestående av Annett Malmo (Packaging-ansvarig), Gunnar Herseth (affärsutvecklare), Eivind Hatlelid (ekonomichef), Marcus Lolk (teknisk chef) och Michael Paulin (fabrikschef).

Les mer om Nobac Linerless Label Applicators

Se artikeln publicerad i packnet.se