Lexit Group-mässan: Mässkonceptet är här för att stanna

Lexit Group har all anledning att vara nöjda med uppslutningen på årets mässa i Posthallen som åter samlade över hundra nya och befintliga kunder. – Vi kan inte annat än att vara helnöjda, säger mässgeneral Svein Lauritsen, som bara fått positiv respons på de många besökarna. – Det här är ett mässkoncept som kommit för att stanna, understryker han.

Det är fjärde gången som Lexit Group arrangerar mässan i Posthallen.

– Flera stora och små kunder valde att kika in på mässan för att se vad vi som totalleverantör kan leverera – allt under ett och samma tak. Vi visade ett flertal produktnyheter och lösningar inom lager och logistik, datafångst, industri, etikettproduktion och retail med de senaste programvarulösningarna inbakade i produkterna samt egenutvecklad programvara. Förklaringen till årets stora uppslutning är ett väl genomarbetat mässkoncept, säger Lauritsen.

– Kunderna fick hjälp av våra mycket kompetenta medarbetare inom etikett, industri, datafångst, retail och service. De fick också chansen att diskutera olika problemställningar och träffa folk från sin egen bransch. Enligt responsen från deltagarna spände mässan över många olika områden. Det kom in flera spännande kundförfrågningar som vi nu går vidare med.

MÄSSGENERAL: Svein Lauritsen, till höger på bilden, tillsammans med kunder och kollegan Gunnar Herseth, var nöjd med responsen på mässan.

 

Vi bad några av kunderna att uttala sig om vårt samarbete:

WITTUSEN & JENSEN

Bra och fruktsamt etikettsamarbete

Wittusen & Jensen är ett familjeföretag som firade 120-årsjubileum 2017. Företaget levererar allt inom förbrukningsmaterial och marknadsföringstjänster till företag och omsatte under fjolåret 600 miljoner norska kronor. Wittusen & Jensen har samarbetat med Lexit Group sedan 2016.

– Vi distribuerar etiketter som vi köper från leverantören. Samarbetet har varit fruktbart och uppföljningen god. Vi använder neutrala etiketter som används som transportetiketter eller för märkning av emballage. Etikettproduktion är ett viktigt redskap för oss som helhetsleverantör och gör det möjligt för oss att erbjuda kompletta lösningar åt våra kunder, säger försäljningschef Vidar Granaas och inköpschef för kontors- och förbrukningsmaterial, Bjørnar Sørensen.

Stärker vår relation till Lexit Group

– Vi deltar i mässan för att stärka vår relation till Lexit Group ytterligare. Samarbetet med Pernille Johansen och hennes medarbetare är därför viktigt. På mässan fick vi information om nyheter och inblick i flera intressanta lösningar, säger Granaas och Sørensen. De anser att det är viktigt att skapa goda relationer till sina leverantörer.

– Som en del av vårt leveransupplägg på emballageområdet är Lexit Groups etikettlösningar mycket viktiga för oss.

WITTUSEN & JENSEN:  – Sedan 2016 har vi haft ett fruktsamt samarbete med Lexit Group, säger försäljningschef Vidar Granaas och inköpsansvarig för kontors- och förbrukningsmaterial Bjørnar Sørensen på Wittusen & Jensen. – Vi deltog i mässan för att stärka vår relation till leverantören ytterligare.

 

TESS

Datafångst förenklar kundens köpprocess

TESS firar 50 år under 2018 och är 100 procent norskägt.

– Vi har samarbetat med Lexit Group på datafångstområdet i flera år, i synnerhet inom handterminaler som används vid varuinventering och i lagermiljöer där kunderna generar ordrar till varuutlämningen via sina handterminaler, säger Kjetil Thorkildsen på TESS.

TESS är stora inom slangar och tillhörande tjänster.

– Vi har cirka 200 000 artiklar i vårt sortiment såsom slangar och kopplingar och mycket annat. TESS levererar slangar men även  drift- och underhållsprodukter som till exempel arbetsmaterial, skyddsprodukter, svetsprodukter, fästmaterial och verktyg med tillhörande tjänster. Genom datafångst kan kundens köpprocess förenklas. Thorkildsen berättar att handterminalerna från Lexit Group används för varuflöden på bolagets externa lager men också för intern varuinventering.

– Vi använder även handterminaler i vårt slangunderhållssystem TESS Hose Management (THM).

Supportavdelningen garanterar nödvändig drifttid.

Handterminalerna är kopplade mot bolagets ERP-system som genererar inventarielistor men även säljorder som är integrerade mot ERP-systemet.

Lexit Group har specialkompetens på många områden

Det här är första gången som Thorkildsen deltar i mässan i Posthallen. Lexit Group har specialkompetens på många områden.

– På mässan fick jag inblick i vilka system Lexit utvecklar tillsammans med sina kunder för att effektivisera och förbättra driften, säger Thorkildsen. Han berättar att TESS har som mål att bli mer digitala och att arbeta med LEAN-tänk i hela bolaget.

– Vi har över 100 servicecenter i Norge och är etablerade i sex länder. Datafångst, digitalisering och LEAN erbjuder enorma möjligheter om man vill växa och kunna lägga tiden på mer värdeskapande arbete. Lexit Group är en av flera partner som vi har ett nära samarbete med.

TESS: – Vi har samarbetat med Lexit Group på datafångstområdet i flera år, säger Kjetil Torkildsen på TESS. På mässan fick jag inblick i vilka system de utvecklar tillsammans med sina kunder för att effektivisera och förbättra driften.

 

SUPPLÈR

Strategiskt viktigt samarbete med Lexit Group

Supplèr arbetar på marknaden som konsult och leverantör primärt till fristående företag (butiker och detaljhandel) på Vestlandet.

– Vi betjänar även kunder från Kautokeino i norr till Lindesnes i söder. Vi är involverade i införsäljningen och sätter ihop retail-/POS-utrustning från huvudleverantören Lexit Group. Detta omfattar operatörsenheter/kassastationer med pekskärm, kunddisplay, skrivare, kassaskåp och streckkodsläsare, berättar bolagets vd Hans Inge Myrvold samt tekniske chef Geir Ove Nilsen. Supplèr har fyra anställda och räknar med att omsätta 4,5 miljoner norska kronor under 2018.

– Vi är ett nystartat bolag som uteslutande arbetar med retail-/POS-lösningar. Våra lösningar är högaktuella nu när den nya kassalagen träder i kraft den 1 september i år. Lagen skärper kraven på att systemen ska vara certifierade och godkända.

Lång erfarenhet av branschen och hög kompetens

Samarbetet med Lexit Group har varit strategiskt viktigt från dag 1.

– De har mycket lång erfarenhet av branschen och mycket hög kompetens på sitt område, säger Myrvold och Nilsen. Utmärkande för Lexit Group är hög kvalitet på produkter samt teknisk personal som bistår med sin kompetens.

Bra uppslag på nya produkter/lösningar

Supplèr deltar i mässan för att bekanta sig med vad som händer på marknaden när det gäller utvecklingen av hårdvara.

– Från kunderna kommer det både önskemål och problemställningar och dessa vill vi försöka lösa. På mässan fick vi uppslag på produkter och lösningar som vi vill förmedla till våra kunder, berättar Myrvold och Nilsen.

– Våra kunder är främst små och medelstora aktörer i detaljhandeln. Vi har också en del mindre butikskedjor med upp till sex butiksenheter. Lexit Group kan hjälpa oss in på nya marknadssegment och ger oss många bra förslag på hur vi ska kunna betjäna våra kunder på bästa sätt. 

SUPPLÈR: – Samarbetet med Lexit Group har varit strategiskt viktigt från dag 1. – De har mycket lång erfarenhet av branschen och mycket hög kompetens på sitt område, säger Supplèrs vd Hand Inge Myrvold samt tekniske chef Geir Ove Nilsen.  På mässan fick vi fina uppslag på produkter och lösningar som vi vill förmedla till våra kunder.

 

PAYTEC

Retailprodukterna i restaurangbranschen fungerar smärtfritt

Retail-/POS-bolaget Paytec i norska Haugesund har upplevt en stark utvecklingskurva, säger vd Rune Hagland, som startade bolaget 2012.

– Hittills har vi varit starka inom leveranser av butiksdata till restaurangbranschen. Under 2017 hade vi en fantastisk omsättning och vi räknar med ännu större tillväxt under 2018. I fjol uppgick omsättningen till 4,1 miljoner norska kronor medan den under innevarande år kommer att passera femmiljonersstrecket. Det är inte illa för ett bolag med bara två anställda. Samarbetet med Lexit Group har varit avgörande för vår tillväxt. Vi har fått bra betalningsvillkor, vilket är viktigt för små företag. Lexit Group är framsynta och hjälper oss med den utrustning som kunderna behöver. Före Paytecs tid använde vi hårdvara från olika leverantörer, med dålig framgång. Med Lexit Group i laget har vi inte fått ett enda kundsamtal rörande garantiärenden. Så här långt har utrustningen fungerat smärtfritt.

Framtida hårdvarulösningar i fokus

Primärt deltog Paytec i mässan för att träffa branschfolk och utbyta erfarenheter med Lexit Groups medarbetare.

– Jag fick möjlighet att diskutera olika lösningar och höra vad andra gjort på retail-/POS-området. Det är också lärorikt att titta på hårdvaruprodukter som jag i dagsläget inte har i min produktportfölj, men som skulle kunna vara av intresse för mina kunder, säger Hagland, som betraktar Lexit Group som en viktig samarbetspartner.

– Nu försöker jag få min programvaruleverantör att inleda att samarbete med Lexit Group.

PAYTEC: Samarbetet med Lexit Group har varit avgörande för vår tillväxt. På mässan träffade jag branschfolk och utbytte erfarenheter med medarbetarna på Lexit Group, berättar vd Rune Hagland på Paytec.

 

Vi tackar för den fina responsen på vårt mässkoncept

– Responsen visar att kunderna fick svar på sina frågor om bredden för våra produkter och lösningar från våra medarbetare med specialkompetens inom sina respektive områden, berättar  Lauritsen. Den informella stämningen fick även merparten av besökarna att stanna kvar på mässan under stora delar av dagen, vilket vi tar som ett gott tecken på att vi åstadkommit något viktigt med konceptet. Vi ser redan fram emot att slå upp dörrarna igen till mässan 2019, avslutar Lauritsen.

 

Vi låter bilderna tala för sig själva…

 

Fick du inte möjlighet att delta i mässan och har frågor eller funderingar kring produkter/lösningar får du mer än gärna kontakta oss!

Vi ses igen på mässan 2019!

 

TEXT/FOTO: Trond Schieldrop

 

Se artikeln på Transport & logistikk / packnews.no / retailmagasinet.no  / packnet.se