Lexit Group-mässan 2019 – Med fokus på hela värdekedjan

Lexit Group anordnade i slutet av januari den årliga mässan för kunder och samarbetspartner, denna gång på Felix Konferenscenter i Oslo. Mässan blev även i år en stor succé för samtliga inblandade.

– Årets mässa blev den bästa någonsin och vi känner oss privilegierade som år efter år kan anordna en sådan här branschsammankomst och samla så många av våra kontakter – såväl nya som etablerade, mångåriga kontakter. Den här gången var vi ännu bättre förberedda och kunde i högre grad presentera hela värdekedjan samt fokusera på mjukvarulösningar i alla led. Vår senaste framgångsprodukt – SAS-lösningen – väckte stort intresse bland många deltagare som även fick möjlighet att testa den på plats och se hur den fungerar i praktiken.

– Dagen gav mycket både på det jobbmässiga och sociala planet och återkopplingen från besökarna har varit odelat positiv, säger försäljningschefen för datafångst, tillika mässgeneralen, Svein Lauritsen på Lexit Group.

HELA VÄRDEKEDJAN: Avdelningschef för datafångst, Svein Lauritsen, berättar att fokus under mässan låg på hela värdekedjan samt på mjukvarulösningar i alla led.

Lexit Group som totalleverantör

Fokus i år var att visa upp hela bredden med extra tyngd på alla de olika produktgrupperna där framför allt industriavdelningen visade upp flera av sina lösningar. Vd Lasse Eriksen berättar varför just detta blev ett prioriterat område och vikten av att ha ett sådant fokus:

– Genom att visa upp hela vår bredd kan vi erbjuda kunderna något extra som kan vara svårare att presentera en vanlig dag. Kunderna kanske känner till att vi sysslar med POS men inte att vi också arbetar med RFID. På så sätt kan vi tillgodose andra behov än de som de initialt kom till mässan för att få veta mer om, något som också Mikael Thorsgaard, ansvarig för mjukvara på Lexit Group, upplevde under årets mässa:

– När vi är ute hos kund står ofta något specifikt i centrum och vi har därför inte alltid tid att prata om andra produkter eller lösningar som skulle kunna vara av intresse. På en mässa som denna finns både tid och utrymme för sådana viktiga samtal.

MJUKVARA: Mikael Thorsgaard (t.v.), här tillsammans med servicetekniker Thomas Karlsen, menar att en mässa som denna erbjuder både tid och utrymme för viktiga samtal.

Starka relationer främjar tillväxten för alla parter

Som komplement till det branschrelaterade innehållet gav mässan tillfälle att vårda redan etablerade och nya relationer med deltagarna.

– En sådan här mässa är en fin arena för viktiga, konstruktiva samtal med våra kunder och samarbetspartner. Här kan vi diskutera nya produkter och lösningar, men även vårda relationer, vilket är av vikt för alla parter i det dagliga arbete, säger vd Lasse Eriksen.

FOKUS PÅ BREDDEN: Vd Lasse Eriksen, anser att mässan är viktig för att diskutera nya produkter och lösningar, men även för att vårda relationer som är viktiga för alla parter i det dagliga arbetet.

SalMar – framtidsplaner och relationer

SalMar är en av världens största och mest effektiva producenter av odlad lax. De har ett långvarigt samarbete med Lexit Group och kom också till årets mässa.

– Genom att värna vår goda relation stärks den dagliga kontakten mellan oss och Lexit Group, vilket var ett av målen för oss på årets mässa. Samtidigt var vi intresserade av att titta närmare på nya lösningar och produkter som skulle kunna vara av nytta för oss i framtiden. Detta gäller såväl mjukvara som hårdvara, men det var främst skrivare och handterminaler som vi ville få veta mer om, säger Kent Vidar Johansen, IT-ansvarig på SalMar.

SalMar tycks sätta stort värde på samarbetet med Lexit Group.

– Vår relation till Lexit Group är mycket stark. De jag har haft kontakt med är alltid väldigt trevliga och hjälpsamma. Jag har främst haft mycket att göra med industriavdelningen som alltid rycker ut om vi behöver hjälp med service eller dylikt. Trondheimsavdelningen ligger mycket bra till för oss eftersom de har kort resväg om något akut skulle uppstå hos oss.

– Så sent som några dagar före mässan var de hos oss för att lösa ett problem, något vi verkligen uppskattar, konstaterar Johansen.

SALMAR: Kent Vidar Johansen (t.h.) kom till mässan tillsamman med kollegan Mindaugas Tamosiunas för att ta del av nyheter inom både mjukvara och hårdvara, men var mest intresserade av skrivare och handterminaler.

Myklebust varv – ett gott samarbete helt enkelt

Med sin hundraåriga verksamhet är Myklebust varv en ikon i den norska varvsnäringen. De har djupa kunskaper och erfarenheter av all form av behandling av fartyg både när det gäller nyproduktion och service. Myklebust kom i likhet med många andra till årets mässa för att ta del av nyheter och utforska möjliga lösningar som skulle kunna vara av intresse för dem.

– Det var i huvudsak två saker vi ville titta närmare på under årets mässa, ett verktygshanteringssystem och servicesystemet LexService. Vi har i dagsläget en hel del datafångstutrustning men är även intresserade av mjukvara, säger Daniel Moltumyr, lageransvarig på Myklebust varv. Samarbetet med Lexit Group beskriver Moltumyr som mycket gott.

– Vi upplever Lexit Group som en innovativ leverantör på samma våglängd som oss. Därför tänker jag att vårt samarbete kan gynna bägge parter. Lexit Group erbjuder alltid god service och vi upplever aldrig några problem med att få hjälp om det skulle vara något. På det hela taget är det ett bra samarbete som vi hoppas ska utvecklas framöver så att vi kan fortsätta att växa tillsammans.

MYKLEBUST VARV: Daniel Moltumyr kom till mässan för att ta del av nyheter och utforska möjliga lösningar som verksamheten kan ha nytta av, men intresserade sig främst för ett verktygshanteringssystem och servicesystemet LexService.

Oluf Lorentzen – Nytt ERP-system

Jarl Eirik Bærø representerade Oluf Lorentzen som är en av landets största leverantörer av livsmedel för dagligvaruhandeln. Med ett produktsortiment på uppemot 3 000 artiklar är det mycket att hålla ordning på.

– Vi har samarbetat med Lexit Group i snart tjugo år nu och är mycket nöjda. Lexit Group har goda kunskaper om logistik, skrivare och datafångst och har en storlek som gör att de tar väl hand om oss. Vi har ett mycket gott samarbete och vet att vi får hjälp om det skulle knipa. Goda relationer och duktiga människor är inget vi tar för givet utan sätter stort värde på. På årets mässa fanns det flera områden som Bærø ville utforska lite extra.

– I år ville vi titta närmare på teknik och produkter med anknytning till logistik eftersom vi håller på att byta ut hela vårt ERP-system. Detta är något vi ville diskutera på mässan men att underhålla den goda relationen med Lexit Group var också av vikt för oss.

OLUF LORENTZEN: Jarl Eirik Bærø tillsammans med Mikael Thorsgaard, mjukvaruansvarig på Lexit Group.

En mässa att följa upp

Internt var man samstämmigt positiva efter årets mässa. Dagen blev en succé även från bolagets synvinkel. Geir Karlsen, ansvarig för retailsegmentet på Lexit Group, understryker fördelarna med det starka intresset och vikten av att arrangera en sådan mässa.

– Den stora uppslutningen och intresset för det vi visar upp tror jag har sin förklaring i hur mässan är uppbyggd. Genom att anordna en exklusiv mässa som denna för nya och befintliga kunder har de som kommer ett genuint intresse att delta och ett mål med sitt besök.

– Jag är mycket nöjd med årets arrangemang har många goda samtal och spännande saker att följa upp framöver.

POS/RETAIL: Retailansvarig Geir Karlsen, presenterade ett brett spektrum av retailprodukter och har nu många goda samtal och spännande saker att följa upp efter mässan.

Ser redan fram emot nästa mässa

Mässgeneral Svein Lauritsen är säker på sin sak:

– Än en gång har vi fått ett kvitto på att detta är en mässa som har kommit för att stanna. Vi har fått mycket beröm av både leverantörer och kunder för detta initiativ som de sätter stort värde på. Vi hoppas att många deltagare kommer tillbaka och ser redan fram emot en lyckad repris nästa år.

 

Få en glimt av stämningen via bildkavalkaden nedan

SERVICE OCH SUPPORT: Synne Egeberg, servicekoordinator, flankerad av Eivind Eriksen, lageransvarig (och mässjournalist) fick god kontakt med kunderna under dagen.

ETIKETTER: Jostein Sæter, avdelningschef för etiketter, presenterade både ett digitalt etiketthanteringssystem och flera exempel på etiketter för livsmedelsindustrin.

ETIKETTER FÖR LIVSMEDELSINDUSTRIN: De flesta av de etiketter som vi producerar i vårt tryckeri i Göteborg levereras till livsmedelsbranschen men vi levererar till alla branscher.

NÖJD MED RESPONSEN: Stefan Haugerud, retailtekniker, Geir Karlsen, ansvarig för retail, och Gunnar Herseth, ägare och affärsutvecklare, fick god respons på sin presentation av produkter och lösningar på mässan.

DATAFÅNGST: Helge Stenstvedt, Key Account Manager, presenterar produkter för intresserade kunder.

MOTTAGANDE OCH INCHECKNING: Ida Lillemo och Kari-Anne Fjellheim tog emot alla gästerna och delade ut goodie bags.

SÄLJER ETIKETTER: Våra engagerade etikettsäljare, Thomas Sørlie, och Pernille Johansen visade mer än gärna fram produktetiketterna i kyldisken.

STOR INTERESSE FOR INDUSTRI: Lasse Eriksen, Trond Are Halldén og Per Kristian Myklebust tok seg av de mange interesserte kundene når det gjaldt industriløsninger.

STORT INTRESSE FÖR INDUSTRIN: Lasse Eriksen, Trond Are Halldén och Per Kristian Myklebust tog sig an de många intresserade kunderna inom industrilösningar.

RETAILLÖSNINGAR: Øystein Stakvik, mjukvarutekniker, demonstrerar en ny lösning för Fredrik Elmertoft från Soti.

SJÄLVBETJÄNINGSKIOSKER: Stefan Haugerud i trevligt samtal med Terje Holte från Umoe som har självbetjäningskiosker från Lexit Group.

INTRESSE FÖR DATAFÅNGST: Lasse Eriksen, Mikael Thorsgaard och Gunnar Herseth demonstrerar datafångstlösningar för intresserade kunder.

RETAILPRODUKTER: Geir Karlsen presenterar produkter för några av de många kunder som kom för att se retailnyheter på mässan.

SAS-LÖSNING: Gunnar Herseth presenterar vår senaste SAS-lösning för intresserade kunder.

TREVLIGT MÄSSBESÖK: Helge Stenstvedt i sällskap av ett glatt gäng från Widerøe som hade tagit en sväng till mässan för att titta på produkter och lösningar.

PRODUKTER OCH LÖSNINGAR: Daniel Thorsgaard, Key Account Manager och Marius Andersen, mjukvarutekniker, samtalar engagerat med några av gästerna.

GOD STÄMNING: Många av de givande samtalen ägde rum i restaurangområdet.

INDUSTRI: Lars Magne Sponevik, servicetekniker på Lexit Group (t.h.) i sällskap av goda kontakter.

DEVICE MANAGEMENT: Vår samarbetspartner inom Device Managment, Soti MobiControl, deltog med egen monter på mässan.

VOICE-LÖSNINGAR: Lasse Eriksen i samspråk med Ragnhild Olsen och Erik Lindberg från OnLog AS som presenterade voice-lösningar på mässan.

POS/RETAIL: Här är ett urval av de produkter och lösningar som presenterades på mässan.

RFID: RFID-inventering av lager var en av lösningarna som presenterades på mässan.

DATAFÅNGST: Här är ett urval av de produkter och lösningar som presenterades på mässan.

DATAFÅNGST: Här är ett urval av de produkter och lösningar som presenterades på mässan.

PRODUKTMÄRKNING/INDUSTRI: Här är ett urval av de produkter och lösningar som presenterades på mässan.

TEXT: Eivind Eriksen, Lexit Group / FOTO: Tone H.M. Sagen, Lexit Group

 

Vi ses igen i 2020!

Se også artikkelen publisert hos packnews.se  / PackMarknaden (Packnet.se)