Lexit Group först i Skandinavien med digital flexo press

Lexit Group slutför i april utbyggnaden av etikettfabriken i Göteborg. Med en ökning på 3500 kvm fördubblar vi nu storleken i produktionshallen. I förbindelse med detta, har vi som det första tryckeriet i Skandinavien, investerat i en ny och digitaliserad flexo press – Bobst – som sätts i drift i oktober.

– Utbyggnaden av fabriken i Göteborg var nödvändig för att täcka kundernas etikettbehov i den skandinaviska marknaden, säger försäljningschefen Jostein Sæter. Han tillägger att den nya tryckpressen, Bobst, är en digitalisering av flexo-produktionen. Bobst levereras med dubbel kliché- och stans set, som möjliggör automatisk byte av etikettvarianter. Detta kommer effektivisera produktionen och minska driftstopp.

Utvecklingen av pressen har skett i nära samarbete med ledande företag i förpackningsbranschen, som Americk Packaging, Apex International, AVT, Bobst, Dupont, Esko, Flint Group, X-Rite och UPM.

För skandinaviska kunder är Lexit Group en flexibel leverantör, som ska bidra med en kostnadseffektiv produktion både på små och stora etikettvolymer.

Se teaser i YouTube-videon nedan
(klicka på bilden)

 

För mer information kontakta:

Försäljningschef Jostein Sæter
Mobil: +47 902 06 948
Email: jostein.saeter@lexit.no

 

Se artikeln i PakcMarknaden/Packnet.se / Packnews.se / Pack Sweden