ENTUR och Lexit Group har ingått avtal värt 30 miljoner norska kronor

ENTUR – tidigare en del av den norska transportkoncernen NSB – tecknade nyligen ett avtal med Lexit Group värt 30 miljoner norska kronor för hyra av utrustning för biljettförsäljning och biljettkontroll på samtliga tåg i Norge.

Lexit Group är stolta över att ha fått förtroendet att leverera hand- och betalningsterminaler för försäljning och kontroll av biljetter på alla tåg under de kommande åren. För Lexit Group innebär detta i praktiken en förlängning av ett avtal som vi redan varit delaktiga i under de senaste åren. Avtalet utvidgas nu till att även omfatta stöd för fjärrstyrning och fjärrsupport av handterminalerna. Utrullningen startar redan nu i maj. 

Produkterna som utgör kärnan i leveransen består av en ny betalningsterminal från Verifone – nya V400M och en av Google rekommenderad handterminal från tillverkaren Point Mobile, PM45. Tillsammans med programmen och apparna som ägs av Entur bildar dessa båda produkter en komplett kassalösning för bland annat biljettförsäljning. Terminalen används också vid biljettkontroll och verifiering av tidigare köpta biljetter. Biljetterna kan enkelt betalas med alla typer av kort och så småningom också med Vipps (mobilt betalningssätt) för de som önskar det. 

Unikt för lösningen är att det inte längre behövs någon separat skrivare för att printa ut biljetter och kompletta kvitton. Verifone har ombesörjt åtkomst till printern som redan finns i betalningsterminalen.

 

ENTUR samlar uppgifter om reserutter, hållplatser och annan reseinformation från norska tågbolag. Alla data samlas i en databas med öppet gränssnitt som är gratis och tillgängligt för alla som vill bygga tjänster baserat på dessa. Entur levererar tjänster till slutanvändaren, som gör det lättare att planera, köpa och genomföra resor inom kollektivtrafiken i hela landet. Dessutom sköter Entur järnvägens biljettsystem, försäljningsställen på stationerna och kundcenter för alla tågoperatörer i Norge.

Lexit Group, med huvudkontor i Kløfta några mil norr om Oslo, är ett helägt norskt bolag och totalleverantör med avdelningskontor i Sverige och Danmark. En av våra kärnverksamheter är försäljning och service av handterminaler och surfplattor till professionella kunder i hela Skandinavien. Koncernen har idag 130 anställda och omsätter årligen cirka 400 miljoner norska kronor.

Verifone tillhandahåller betalningslösningar och värdeökande tjänster till den nordiska marknaden. Verifone Norway AS är en del av det globala företaget Verifone som har kontor i mer än 150 länder och över 26 miljoner enheter installerade världen över.

 

Kontaktperson:
Helge Stenstvedt / Key Account Manager
Telefon +47 992 68 273 / helge.stenstvedt@lexit.no